DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Economic

Ursula von der Leyen, la semnarea Acordului de la Bucureşti: UE a reuşit să găsească soluţii pentru a face faţă întreruperilor furnizării de gaze prin gazoducte din Rusia

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, sâmbătă, la semnarea acordului pentru energie verde, că UE a reuşit să găsească soluţii pentru a face faţă întreruperilor furnizării de gaze prin gazoducte din Rusia, iar Comisia Europeană este pregătită să acorde tot sprijinul de care va fi nevoie.
Potrivit acesteia, „nu este vorba doar să ne adaptăm unei noi situaţii geopolitice în domeniul energiei, ci şi să ne construim viitorul pe surse de energie curate, accesibile ca preţ şi sigure”.
Ursula von der Leyen aprciază că, pentru ca ponderea energiei din surse regenerabile să fie tot mai mare, „avem într-adevăr nevoie de o mai bună interconectare a reţelelor de energie electrică”.
„De aceea cablul electric din Marea Neagră care leagă România, Georgia şi Azerbaidjan este atât de important. Şi nu pot spune decât: ce proiect ambiţios! Un proiect care va conecta cele două maluri ale Mării Negre şi va merge şi mai departe, legându-ne de regiunea Mării Caspice, – atât pentru comunicaţiile digitale, cât şi pentru reţelele de energie. Acest proiect va contribui la consolidarea securităţii aprovizionării noastre cu energie, aducând energie electrică din surse regenerabile în Uniunea Europeană, prin România şi prin Ungaria”, a mai afirmat von der Leyen.
„Cablul electric din Marea Neagră reprezintă o nouă rută de transport, care ne oferă o multitudine de oportunităţi. Acest proiect ar putea să ofere beneficii considerabile şi Georgiei, o ţară cu un destin european, care ar putea deveni un nod important pentru energia electrică şi ar putea să se integreze pe piaţa internă a energiei electrice a UE. Nu în ultimul rând, cablul electric din Marea Neagră ar putea contribui, de asemenea, la furnizarea de energie electrică vecinilor noştri din Moldova şi din Balcanii de Vest şi, bineînţeles, Ucrainei, căci va contribui la redresarea sistemului energetic al Ucrainei şi la reconstrucţia ţării”, a adăugat liderul Comisiei Europene.
Potrivit lui von der Leyen, „acesta este un proiect promiţător”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *