DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Economic

Putin: Prețul gazelor pentru Europa va fi stabilit de platforma electronică din Turcia

Vladimir Putin a reiterat recent planul Rusiei de a construi un nou „hub de gaze” în Turcia și că prețurile pentru vânzările către Europa vor fi stabilite cu ajutorul unei „platforme electronice”.
Afirmația lui Vladimir Putin a fost preluată de publicația dailysabah.com, care amintește că în octombrie, Putin a propus înființarea unui „hub de gaz” în Turcia, în urma exploziilor misterioase care au deteriorat conductele de gaz Nord Stream ale Rusiei de sub Marea Baltică și au oprit vânzările directe de gaze către Germania.
Vânzările de energie ale Rusiei către Uniunea Europeană au scăzut drastic de la începutul războiului său din Ucraina, deoarece UE a luat măsuri pentru a reduce dependența de Moscova.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținut ideea lui Putin și ambele țări au instruit autoritățile să lucreze la o foaie de parcurs care ar putea fi anunțată de îndată ce luna aceasta.
Putin nu a oferit detalii despre platforma propusă.
Moscova caută să stimuleze vânzările de gaze către țări precum China și Turcia, deoarece conflictul din Ucraina agravează comerțul cu Occidentul, dar construirea infrastructurii ar putea dura ani de zile.
Putin a numit politica UE privind prețul gazelor drept „nebunie” și a respins toate pretențiile împotriva Rusiei în această privință.
„Ceea ce au făcut pe platformele lor este o nebunie. În plus, acum încearcă să dea vina pentru ceea ce au făcut cu propriile mâini asupra noastră”, a adăugat el.
Putin a criticat Europa pentru că a ales mecanisme de tarifare spot pentru gaz în loc de contracte pe termen lung, care au fost coloana vertebrală a exporturilor de gaze ale companiei ruse Gazprom și oferă companiei controlate de Kremlin mai multă siguranță.
Putin a spus că Rusia va crește aprovizionarea cu gaze către „Est”, în special China.
Rusia a început să vândă gaze naturale Chinei la sfârșitul anului 2019 prin intermediul conductei Power of Siberia, care a furnizat aproximativ 10 miliarde de metri cubi (bcm) de gaz în 2021 și urmează să atingă capacitatea maximă de 38 de miliarde de metri cubi în 2025. Rusia este acum Furnizorul de gaz nr. 3 din Beijing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *