DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

Nemernicul se ușurează pe noi până dă colțul…

Culmea tupeului! După ce că, atunci când a fost preşedinte, a batjocorit Armata şi i-a umilit pe militari, Traian Băsescu, bolnav fiind, se tratează la Spitalul Militar! De ce nu te tratezi omule într-unul dintre spitalele pe care tu şi Boc le-aţi desfiinţat?
Iată ce spunea sus-numitul despre militari în urmă cu câţiva ani: “Sigur, îi vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pușca în pat și de asta trebuie să aibă pensii speciale, uitând să ne spună că marea lor contribuție la securitatea României a fost că arau la munci agricole înainte de Revoluție, strângeau porumb prin Insula Mare a Brăilei și deodată și-au dat seama că le trebuie pensii speciale”.
Care pensii speciale, matrozule? Noi am muncit şi am executat misiuni acolo unde ne-a trimis conducerea ţării, la Canal, la Transfăgărăşan, la Casa Poporului, la metrou, în mine, pe şantiere, etc. Am făcut ceva util pentru Ţară, în condiţii extreme de grele, am construit obiective care vor dăinui peste timp. În timpul ăsta tu făceai trafic cu blugi şi ţigări aduse cu vaporul, ori dădeai foc portului francez Rouen! Tu ai avut pensie specială plus alte venituri şi avantaje nemeritate, pe care însă le-ai pierdut pentru că ai fost turnător, ţi-ai dat colegii şi camarazii în gât la Securitate!
Mă îngrozesc şi acum şi îmi provoacă repulsie gândul că Traian Băsescu a fost Comandantul Suprem al Armatei! N-am nimic cu acest personaj sinistru, să fie sănătos, dar nu mă pot abţine să nu-l întreb: nu ţi-e ruşine omule să calci pragul unei instituţii militare după ce ai aruncat cu lături în Armata al cărei aşa-zis şef suprem zici că ai fost?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *