DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

EconomicPoliticSocial

Comunicat de presă al BPJ -PUSL Gorj

În ultima perioadă asistăm la o ajustare semnificativă a prețurilor la locuințele care sunt extrem de necesare tinerilor căsătoriți și nu numai. Eu și colegii mei din filiala PUSL Gorj considerăm că statul român, prin intermediul guvernului, face prea puțin pentru rezolvarea acestei probleme.
Asistăm la un paradox în care satele românești se depopulează din cauza lipsei de investiții la nivel local și, mai ales, din cauza salariilor mici oferite în general în zonele mai industrializate, cum ar fi orașele, dar și din cauza incapacității de a plăti transportul sau chiria. Astfel, mulți tineri abandonează România, considerând-o o navă în derivă care este deja in pericol de eșuare. Tinerii din România sunt printre puținii care rămân alături de părinți pentru a locui împreună, ceea ce îi împiedică să își întemeieze o familie.
Soluția propusă de noi este ca statul român să construiască, în mod direct, locuințe destinate exclusiv tinerilor cu posibilități reduse, care să fie ulterior vândute în rate cu dobânzi modice, pe termen lung. Astfel, s-ar asigura un nivel ridicat al calității construcțiilor, s-ar crea multe locuri de muncă, iar doritorii de locuințe ar fi protejați de escrocii care solicită avansuri și nu finalizează locuințele. Astfel de companii ar putea fi înființate la nivel de județ sau chiar la nivel de UAT-uri municipale sau comunale, fiecare identificând nevoia de ocupare locativă. În loc să oferim garanții de miliarde de lei băncilor, ar fi mai bine să punem banii românilor să lucreze în interesul românilor.
Astfel, costul apartamentelor ar fi mult mai redus față de ceea ce poate oferi piața în acest moment, s-ar evita speculațiile, s-ar putea evita „comisioanele” indirecte către partide, s-ar livra mult mai multe unități locative și s-ar crea numeroase locuri de muncă, reducând astfel șomajul și aducând mai mulți români înapoi, acasă, lângă familiile lor.
PUSL Gorj consideră că a venit momentul să facem distincția între promisiuni și implicare reală și că soluțiile sunt multe, cineva trebuie doar să își asume implementarea lor în interesul românilor.
Miroiu Dumitru,
Președintele PUSL Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *