La Câlnic, un bun exemplu de implicare personală în interesul comunității
Cel mai implicat consilier local pe care l-am depistat prin Gorj pare a fi la Câlnic. Pupăzan Daniel, căci despre el vorbim, este consilier local din anul 2020 și multă lume spune despre dânsul că este unul dintre cei mai dedicați oameni din localitatea sa, acesta depunând până în acest moment peste 60 de proiecte de hotărâre de consiliu local, prin care își dorea să crească nivelul confortului câlnicenilor săi.
La ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câlnic, consilierul Pupăzan a depus 3 proiecte, prin care a arătat necesitatea achiziționării unei autospeciale de pompieri, înființarea unui PADOC de câini, ca să se evite pe viitor vătămarea câlnicenilor care se pot întâlni oricând cu niște câini slobozi pe drumurile comunei și, al treilea proiect, prin care să se demareze cadastrarea gratuită a terenurilor pentru comunitatea trăitorilor din comuna Câlnic.
Din păcate, doar un singur consilier local i-a susținut inițiativele, ceilalți 8 consilieri locali, de la PSD, PNL și USR (oare, de ce ne mirăm că aceștia votează împotriva binelui locuitorilor are i-au trimis să-i reprezinte în consiliul local când, de sus în jos, de la nivel național și până la Câlnic luptă toți doar pe contra interesului public???) au votat împotrivă, fără să motiveze refuzul. Că așa-i la boieri: ei sunt mai presus decât muritorii de rând, ei nu răspund de nimic, indiferent de ce și câte greșeli fac, ei sunt deasupra legii, moralei și eticii.
Desigur, metoda au învățat-o de la colegii lor din parlament, guvern și din alte funcții în care cei din PSD, PNL și USR au impresia că ei sunt niște mici dumnezei pe pământ și își pot face chefurile și interesele fără să mai țină cont de cei cărora, în curând, vor începe să le ceară votul cu căciula-n mână. Cred că, dacă i-au mințit vreme de unul-două mandate pe consătenii lor, ulciorul va merge la apă mereu. Din fericire pentru comunitatea locuitorilor din comuna Câlnic, sunt semne că, deși încă nu realizează cei din PSD, PNL sau USR, a cam înțărcat bălaia. Deoarece munca de consilier local presupune contactul permanent cu oamenii și transpunerea doleanțele cetățenilor în inițiative legislative care trebuie dezbătute și, ulterior, adoptate.
Consilierii locali încă majoritari trebuie să înțeleagă că nu sunt într-o permanentă luptă electorală doar pentru avantaje personale sau de grup, ci sunt plătiți de către cetățeni să le reprezinte interesele. Dar, după cum se manifestă, consilierii PSD, PNL și USR din Câlnic au nevoie de o pauză de măcar 4 ani, pentru școlarizare, să învețe și ei cum să afle care este interesul cetățenilor din Câlnic și cum să le reprezinte cât mai bine interesele, dacă tot au rămas cu impresia că sunt reprezentanții acestora, deși nu sunt foarte lămuriți ce înseamnă, în realitate, acest lucru…