DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

GeneralSănătate

Drum lin spre stele, Sorinel Boza!

A plecat dintre noi, în urma unor afecțiuni grave ale sănătății, Sorin Boza. Pentru cine l-a cunoscut, acesta a fost un manager cu adevărat, care a reușit prin forțe proprii să își demonstreze adevărata valoare, atât ca profesionist cât și ca OM, la conducerea CE Oltenia.

Un manager care, pe lângă politica managerială, în primul rând a redat demnitatea minerilor și energeticienilor, demnitate terfelită de „dinastia” Ciurel și ceilalți manageri de dinaintea lui.

Sorinel Boza a fost un manager care a știut cu adevărat cum se face politica managerială, atât internă cât și externă, a CEO, aducând aceasta companie în glorie, când producția energetică a acestui complex se ridica între 1800 și 2000 MW, o producție care nu a fost realizată de niciun manager care a fost la conducerea acestei companii, de la înființarea ei.

A fost și singurul manager care a privit CEO ca având viitor și pe mai departe, fapt pentru care a sprijinit intens sistemul dual în învățământ, pentru pregătirea de noi generații de tineri care să lucreze în activități de minerit și energie, asigurându-le și burse de studii, având colaborări cu licee din Târgu Jiu, Motru, Bâlteni, Turceni și Rovinari.

Sorin Boza a fost un manager care a lucrat la constituirea unui comitet, la nivel de județ, privind plasarea forței de muncă disponibilizate de la CEO către firme din zona Banatului, având o colaborare foarte bună cu Camera de Comerț și Industrie Timișoara. Ca urmare a acestei acțiuni, sute de mineri și energeticieni au putut face rost de noi locuri de muncă și care sunt plătite chiar mai bine decât cele similare din Gorj.

Managerul Boza s-a gândit la un proiect-pilot prin care își dorea ecologizarea grupurilor energetice, prin perspectiva directivelor CE cu privire la trecerea la o energie nepoluantă.

A fost un manager care a știut să negocieze cu CE un program de tranziție lentă privind închiderea grupurilor pe cărbune, program care era derulat pe o perioadă îndelungată de timp, program conform și cu acțiunile celorlalți producători de energie din Europa.

Un manager care se gândea tot timpul la oamenii din producție, cu toate că a avut piedici din partea clasei politice de la ora aceea privind politicile salariale.

A fost singurul manager care îi considera pe toți lucrătorii din producție colegi, indiferent de calificarea acestora.

Un manager care a avut performante cât a condus CEO, cu toate că a avut de dus o luptă uriașă cu caracatița mafiotă politicianistă a PSD și PNL din Gorj și la nivel de Ministerul Energiei.

Un manager pentru care CEO a fost o provocare prin care și-a dovedit calitățile de a prelua o  companie aflată în prag de insolvență și să o aducă pe profit, un caracter de profesionist și de luptător, un om care după demiterea lui de la acest complex de către spectrul politic a rămas atât un prieten, cât și un reper în memoria minerilor și a energeticienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *