DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațiePolitic

Cu astfel de tineri, Târgu Jiul are viitor! (1)

În vreme ce marile partide își ascund candidații la fotoliile de prin primării și consilii locale și județene, Filiala PUSL Gorj a trimis „la bătaie” un membru de partid tânăr, cu care se mândrește.

Marian-Ionuț Cioplean, căci el este „arma secretă” a Filialei PUSL Tg. Jiu, poate fi găsit deja la treabă. Comparativ cu invizibilii săi contracandidați la funcția de „Primar al Orașului lui Brâncuși”, pe Marian nu trebuie să îl căutați prin tot municipiul, dacă nu îi cunoașteți numărul de telefon, stați doar la un colț, că apare el, alături de colegi de-ai săi, cu listele de semnături în mâini. Iată cum unele dintre avantajele tinereții: energia, capacitatea de muncă asiduă, pe care dorește să le pună în slujba comunității în mijlocul căreia a văzut lumina zilei.

Unii ar putea spune că e prea tânăr și că nu pare a avea experiență. Să le luăm pe rând:

  1. După cum am scris mai sus, tinerețea are avantajele ei incontestabile. Câteva studii medicale au ajuns la concluzia că, dacă un matur ar merge toată ziua de-a bușilea și în ritmul în care merge un copil mic, ar muri înainte de căderea serii. Prin analogie, a face față ritmului de muncă al unui tânăr este cam peste puterile unui om care se apropie de vârsta la care începe să-și facă AMR-ul până la pensie și care, dacă fuge ca să prindă un troleibuz, poate face infarct. Cum munca unui primar este foarte solicitantă, credem că ar trebui chiar și un examen medical la momentul candidaturii, deoarece a muri pe birou de epuizare, ca japonezii, nu e ceva bun nici pentru primar, nici pentru familia sa, nici pentru comunitate, care trebuie să o ia de la capăt cu procesul electoral: alți bani, altă distracție… Dacă la președinte e musai controlul anual, la primari de ce nu este? ASTA „am uitat” să o luăm de la cei de unde „luăm lumină”, munca nu este ceva atractiv pentru guvernanții „noștri”… Să mai punem la socoteală creativitatea unui tânăr comparativ cu mintea adultă, încremenită în proiect? Să ne amintim fiecare câte
  2. Deși este tânăr, Marian-Ionuț Cioplean nu a luat în derâdere învățătura, ieșind mult deasupra celor pe care, o anchetă sociologică efectuată sub aripa protectoare a Administrației Prezidențiale, îi cataloga drept „analfabeți funcțional”. A terminat o facultate în care calitatea învățământului este dovedită prin absolvenții săi, ce pot fi regăsiți în multe funcții importante din România, care au primit multe aprecieri la nivel național și internațional.

Marian-Ionuț Cioplean este absolvent și masterand al Facultății de Științe Economice a UCB, olimpic național în contabilitate, deține peste 100 de premii și diplome la concursuri și olimpiade școlare, reprezentant al studenților și elevilor din Tg. Jiu, cu implicații profunde în diverse organizații non-guvernamentale, premiant și beneficiar a 3 burse de excelență în educație, foarte activ, implicat și dornic de a ajuta la promovarea responsabilă a tinerei generații. Are deschidere și către orizonturile dezvoltării internaționale prin atuurile de cunoștințe lingvistice și abilități adaptate evoluției tehnologice, mai ales în domeniul IT.

Continuare în numărul viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *