DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațiePolitic

Cu astfel de tineri, Târgu-Jiul are viitor! (2)

Continuare din numărul anterior

  1. Însă un IMENS avantaj al tânărului Marian-Ionuț Cioplean este acela că vine curat în politică și în cursa electorală! Este candidatul perfect, care NU trebuie să fie dezvățat de năravuri vechi, este ca ogorul pe care îl însămânțezi doar cu grâu curat, nu trebuie ca, mai întâi, să arzi vechile buruieni care au năpădit vechile recolte, de abia-abia mai găseai grâu cât să faci o pâine. Este avantajat și de faptul că nu vine după el cu o haită nesătulă care să devalizeze bugetul primăriei și nici nu are majoritatea în consiliul local, care să îi bage pe gât diverse matrapazlâcuri, știindu-se mai permanenta cârdășie primar – consilieri locali din vechile mandate, din ultimii 35 de ani. Pentru Marian, opiniile tinerilor sunt la același nivel cu cel al oamenilor cu experiență, lucru care îi va asigura permanenta prospețime cu care a intrat în spațiul politic, care nu îi va smulge rădăcinile din comunitate. Lucru care, din păcate, celorlalți primari de până acum nu li s-a întâmplat.
  2. Tânărul Marian-Ionuț Cioplean este dovada că tineretul din ziua de azi începe să se trezească și să își asume responsabilități. Este produsul unui învățământ din România postrevoluționară care a reînceput să dea rezultate interesante. Uitați-vă că, de câțiva ani încoace, și tinerii noștri și-au reluat buna tradiție de a veni acasă cu premii și medalii internaționale de la tot mai multe olimpiade și concursuri, amintiți-că că unele unități de învățământ au elevi care colaborează chiar cu NASA, deci acest învățământ românesc este într-un multașteptat reviriment. Să ne uităm câți studenți străini avem în România și veți vedea că nivelul școlii românești nu este chiar atât de jos pe cât și l-ar dori mass-media de can-can, care nu vede decât negru în fața ochilor, strivind orice ghiocel sub picioare doar-doar a putea spune lumii că primăvara nu mai vine…

Iată, tânărul Marian-Ionuț Cioplean este dovada vie că nu a pierit calitatea școlii românești, că din amfiteatrele facultăților ies tineri care nu doar că pot sta singuri pe picioarele lor, dar pot să-i ajute și pe alții, individual sau în grupuri, mai mici sau mai mari, fiind un real câștig astfel de tineri pentru comunitățile cărora le aparțin. El este din tinerii ce vin cu acea prospețime de care politica are nevoie ca de aer. Vin ca să risipească mizeria care a făcut pe unul din doi români să se scârbească de însăși votul propriu și să nu mai vină la urne, deși este vorba despre viitorul lor, al copiilor și nepoților lor.

Continuare în numărul viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *