DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

General

Inaugurarea Școlii Gimnaziale din Câlnic: transformare spectaculoasă și angajament comunitar

Școala Gimnazială din satul Câlnic, județul Alba, a fost inaugurată într-un eveniment memorabil în prezența artistului Marius Moga și a reprezentanților Asociației BookLand. Renovată complet în perioada martie 2023 – ianuarie 2024, școala a devenit un simbol al implicării comunitare și al transformării durabile.
Lucrările de renovare au implicat o investiție totală de 200.000 EURO, din care 145.000 EURO au fost atrase prin sponsorizări de către Asociația BookLand, iar Primăria Câlnic a contribuit cu 55.000 EURO, reprezentând 27% din costurile totale. Comunitatea locală s-a mobilizat și ea, oferind suportul necesar lucrărilor, inclusiv prin asigurarea hranei pentru echipa de muncitori.
Școala, construită în 1927 și într-o stare avansată de degradare, a fost complet renovată, fiecare detaliu fiind regândit pentru a oferi condiții optime de învățare. După renovare, clădirea a fost transformată complet, eliminându-se problemele de infiltrare a apei, degradare a podelelor și a pereților, și lipsa unor facilități esențiale.
Marius Moga, cunoscut pentru talentul său muzical și implicarea în proiecte comunitare, a acceptat invitația de a deveni Ambasador BookLand și a participat la eveniment, petrecând timp alături de profesori, elevi și părinți din comunitate. În cadrul discursului său, Moga și-a exprimat recunoștința pentru oportunitatea de a susține un astfel de proiect și a împărtășit dorința sa de a oferi fiecărui copil șansa de a-și găsi drumul în viață.
Ana Matiș, directorul Școlii Gimnaziale Câlnic, a subliniat importanța colaborării și devotamentul comunității în realizarea proiectului. Ea a recunoscut sprijinul constant oferit de Asociația BookLand, primărie și membrii comunității în fiecare etapă a renovării.
Mihaela Petrovan, președinta Asociației BookLand, a descris eforturile depuse pentru transformarea școlii, evidențiind colaborarea strânsă cu autoritățile locale și companiile private care au susținut proiectul.
Transformarea Școlii Gimnaziale din Câlnic este un exemplu de succes al parteneriatului public-privat și al implicării comunitare în sprijinul educației în mediul rural. Proiectul evidențiază importanța investițiilor în infrastructura școlară și implicarea actorilor locali pentru a oferi copiilor condiții optime de învățare și dezvoltare personală.
Prin programul său de renovare a școlilor din mediul rural, Asociația BookLand a demonstrat angajamentul său față de educație și dezvoltarea comunităților, contribuind la crearea unui viitor mai bun și mai sustenabil pentru copiii României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *