DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

EconomicGeneral

Aproape 150 milioane de euro pentru industria prelucrătoare

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a făcut public proiectul de ordonanță de urgență privind acordarea de granturi în industria prelucrătoare, ediția 2024. Scopul este dezvoltarea potențialului de producție pentru materiale, produse și echipamente necesare pieței, pentru a combate disfuncționalitățile generate.

Obiectivele principale ale schemei sunt reducerea deficitului comercial din industria prelucrătoare, stimularea investițiilor în capacități noi de producție în zonele mai puțin dezvoltate și creșterea competitivității acestui sector industrial.

Prin această schemă de ajutor de stat se vor finanța investiții precum:

– Demararea unei noi unități sau diversificarea/îmbunătățirea activității unei unități existente.
– Investiții inițiale pentru noi activități economice conforme cu obiectivele schemei de ajutor de stat.
– Stimularea financiară presupune acordarea unui ajutor de stat de până la 50 milioane euro (conform intensității maxime a ajutoarelor de stat), care poate acoperi până la 75% din valoarea investiției.

Beneficiarii acestei scheme sunt persoanele juridice de drept privat, adică întreprinderile înființate conform Legii societăților nr. 31/1990 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 447 milioane euro, iar bugetul mediu pentru anul 2024 este echivalentul în lei al sumei de 149 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *