DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

M-am săturat de manipulare, rea-voință și de prostie monumentală!

De o bună perioadă, scandalul principal care ține prima pagină în mass-media de toate tipurile și calibrele îl reprezintă legea pensiilor. Aici, fie că vorbim despre oamenii care, fie și teoretic, ar trebui să fie îndreptățiți să vorbească despre pensii și reforma acestora, fie că vorbim despre oamenii de presă care pun pâinea pe masa familiilor și din subiectul pensiilor, toți aceștia ar trebui să știe, în primul rând, despre ce vorbesc. Pentru că este un subiect foarte sensibil, care poate da foc la o țară-ntreagă! Dar, așa e la români: cum deschizi televizorul sau ziarul, afli că pe tema pensiilor, invitat de televiziunea X, vorbi și nea Ion că și el e om! Habar n-are, săracu’ preopinent, care este definiția pensiei, nu știe nici elementele de bază ale filosofiei pensiilor, habar n-are amănunte minimale, de bun-simț, ale activităților din domeniile pensiilor, dar îi vezi rățoindu-se la telespectatori/cititori conform punctajului manipulator cu care l-a dotat cărătoru’ de palavre-șef al partidului de guvernământ! Sigur că da, și acela un „expert” în pensii da’ care nu sunt sigur că a aflat, până la vârsta sa, fie și măcar ce-ngroapă mâța. Noroc cu partidu’, că l-a făcut om, altfel rămânea respectivu’ și acum un obscur Neica Nimeni de pe dreapta…
Dar să nu o lungesc cu introducerea, că altfel mă confundă lumea cu palavragiii guvernamentali care sunt experți în orice domeniu, da’ nu știu bine cum îi cheamă…
Aș dori să stabilim de la început câteva jaloane, care să ne permită să gândim cu mintea noastră și să nu cădem în plasa jumătate abilă, jumătate idioată, a lătrătorilor de partid, plină de manipulare, rea-voință și de prostie monumentală…

  1. De la primul salariu și pe toată perioada de activitate, până vine vremea pensiei, CETĂȚEANUL ÎMPRUMUTĂ STATUL. De fapt, vorbă să fie: este, în realitate, un „împrumut” forțat, prin care statul face rost de bani pentru nevoile sale, scutind astfel posibilitatea unor împrumuturi externe, care ar fi mult mai împovărătoare.
  2. Când statul scoate cetățeanul la pensie pentru limită de vârstă, statul îi rambursează proaspătului pensionar suma de bani PE CARE A ÎMPRUMUTAT-O DE LA ACESTA, când a fost în perioada de activitate.
  3. Pensia reprezintă, în lumina celor de la punctele 1. și 2., suma de bani, eșalonată în rate lunare, pe care statul o rambursează celui care a contribuit toată viața sa activă, la bugetul de pensii.
  4. Tot soiul de manipulatori de trei parale – fie din politică, fie din mass-media – o țin ca gaia-mațu’ că, de fapt, banii pentru pensionari sunt încă neîncasați, căci sumele respective trebuie plătite de actualii salariați, care sunt tot mai puțini. O astfel de manipulare jegoasă pute a prostie crasă de te dă jos din picioare! Prostia ASTA ar fi putut avea un sâmbure de adevăr dacă acest fond ar fi plecat de la zero, dar pensiile sunt moștenire de zeci și zeci de ani; abia DUPĂ 1989 a venit un șmenar cu minte de tâlhar care a pus ochii pe miliardele de la pensii. Pentru că fondul de pensii A FOST ALIMENTAT exact cum se alimentează un cont de economii la orice bancă din lume: pui banii, lună de lună, o perioadă, apoi îți retragi BANII TĂI, tot în rate lunare, plus O DOBÂNDĂ din partea băncii, care trebuie să acopere cel puțin inflația. Pe pensionar nu-l interesează nici dacă primirea pensiilor este fezabilă, sustenabilă etc., întrucât el A CONTRIBUIT și, așa cum au decis și CCR, și ÎCCJ, pensia reprezintă UN DREPT DE PROPRIETATE!!! BANII PENTRU PENSIE SE STRÂNG CA LA BANCĂ!!! Cine are bani la bancă s-a dus, vreodată, să își retragă ceva bani și banca i-a zis că nu-i dă decât jumătate, că nu e sustenabil ca să îi dea suma cerută? S-a întrebat vreodată un deponent la o bancă de unde o să ia banca bani ca să îi dea lui, când îi va cere? Când, vreodată? Reamintesc că povestea cu drobul de sare a fost numită de către autorul său, Ion Creangă, „PROSTIA OMENEASCĂ”… S-au împrumutat o grămadă de bani de la băncile străine. S-a întrebat, vreodată, un ministru, un parlamentar sau vreun jurnalist de renume mondial dacă sunt bani ca să se ramburseze împrumuturile externe, dacă este sustenabil să se ramburseze împrumuturile externe ș.a.m.d.? Ei, cum mama dracului se face că, doar atunci când e vorba de pensionari, PE BANII LOR, toți lătrăii de partid și jurnaliștii de renume mondial au pe buze cele două întrebări fundamentale: „Cum comentați…” și „De unde bani pentru pensii?”!!!
  5. Să mai lămurim un lucru: de ce guvernele ultimilor 34 de ani au considerat permanent că prioritatea rambursărilor trebuie să fie împrumuturile EXTERNE și nu împrumuturile de la pensionari, ultimii fiind și unii dintre cei față de care guvernanții AU DEPUS UN JURĂMÂNT DE CREDINȚĂ? Când îți calci jurământul depus, în beneficiul străinilor și în detrimentul poporului propriu, nu cumva se numește… TRĂDARE??? Iar parchetele, ca de obicei, se fac că n-aud, nu văd… Nu cumva, la cazurile de trădare evidentă, un parchet ar trebui chiar să se autosesizeze? ORICARE parchet. Sau sunt prea ocupați cu calculul banilor pe care îi vor primi la pensiilor lor speciale, așa-numitele „pensii de tinerețe”? Nu știu, întreb doar…
  6. Și să lămurim pentru totdeauna un lucru: PENSIONARII AU CONTRIBUIT LUNĂ DE LUNĂ PENTRU PENSIILE LOR! În mod normal, ar fi trebuit să existe fondurile de pensii (cele 5, de pe vremea lui Ceaușescu) care SĂ STOCHEZE sumele rezultate din contribuții, apoi, ca la oricare alt fond de pensii, sumele trebuiau investite, așa cum se face peste tot în lume! Astfel, veneau bani și pentru indexarea pensiilor, și pentru măriri! DE CE S-AU FURAT BANII DE LA FOSTELE FONDURI DE PENSII „CEAUȘISTE” ȘI CINE E TRAS LA RĂSPUNDERE PENTRU ASTA???

După 1989, politicienii / guvernanții au ajuns la concluzia că în fondurile de pensii sunt adunate sume imense, dar pe care nu le pot fura! Ca să n-avem vorbe la proces: „Furtul – Art. 228 Cod penal:

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Sigur că da, este evident că sperjurul a fost scos, cu pedeapsă cu tot, din Codul penal, furtul de care ar putea fi acuzat vreun politician are o pedeapsă simbolică… Mă mir că nu s-a inventat în Codul penal pedeapsa tragerii de urechi, pentru „specialii” nației române, da’ încă nu-i târziu…
Păi cum să stea atâtea miliarde undeva și să nu te poți atinge de ele, ce putere ai, dacă nu poți să te-atingi de banii altora??? Păi ce, ai venit la putere doar ca să pleci sărac din politică? Dați-mi câteva exemple, pe care le știți, de politicieni, la nivel de consilier local, cel puțin, care AU SĂRĂCIT după și din cauza intrării în politică… Și atunci, s-au luat cu japca banii din fondurile de care n-au avut curajul să se atingă nici monarhiștii, nici comuniștii, da’ au venit, după 1989, neo-liberalii „de stânga și de dreapta” și și-au băgat labele în banii de pensii adunați zeci și zeci de ani de-a rândul, mutând cu forța banii în… „bugetul consolidat al statului”. După ce miliardele pensionarilor au fost luate cu japca, sub pretextul „achizițiilor”, „investițiilor” etc. au și început să apară, precum ciupercile după ploaie, vile și palate, atât prin țară, dar mai ales prin străinătate, limuzine, bani cu portbagajul etc. Și, cum nu era destul acest jaf, tot pe buzunarele celor care au contribuit s-au transferat și necontributivii: dăcât vreun milion și jumătate de oameni… 

Cum mama dracului se face că NIMENI, dintre toți „grijuliii” ăștia care leșină dacă nu știu ei de unde o să ia guvernu’ bani pentru pensii, nu au întrebat niciodată, în viața lor, de unde ia guvernul banii ca să ramburseze împrumuturile externe, de unde ia guvernul bani pentru toate creșterile de bugete ale pensiilor speciale, ale bugetelor magistraților, serviciilor, președinției, parlamentului etc.??? Treaba e simplă: în buget sunt trecute nevoile declarate ale fiecărui minister în parte, urmând ca ministerul de resort să adune banii la buget, ca să se acopere nevoile declarate. Ei, cum mama dracului se face că doar acolo unde-s pensiile se întreabă lumea de unde se iau banii, când ACOLO TREBUIE SĂ EXISTE DEJA BANII DIN CONTRIBUȚII? De ce nu se întreabă lumea DE UNDE IAU CELELALTE ministere banii, căci ACOLO NU SUNT bani, ei trebuie strânși??? SINGURII CARE AU DEJA BANII STRÂNȘI PENTRU NEVOILE LOR SUNT PENSIONARII, care au contribuit toată viața lor pentru asta! Restul – la muncă, băi, nu la furat!!!

  1. Întrebarea „de unde bani pentru pensii” este, în realitate, o întrebare parșivă, gen Traian Băsescu, manipulatorie dar și puțind a prostie crasă, ale căror singure consecințe sunt revoltele celorlalți (salariați, bolnavi etc.) împotriva pensionarilor, care au banii lor, puși deoparte, an de an, toată viața! Iarăși, în pragul alegerilor, inventăm războaie români contra români, învrăjbim ca să divizăm și să mai câștigăm ceva puncte procentuale, că rumânu-i prost și nu se prinde, rumânu’ acționează instinctiv, animalic, „la bara din față”, căci, nu-i așa? „Noi înjurăm, nu gândim”…
  2. Pe scurt:
  • BANII DE PENSII EXISTĂ, doar că sunt ascunși, intenționat, de fiecare guvern în parte. E suficient ca să scoată necontributivii (cum se face că niciunu’ cu punctajul de la partid în dinți sau vreun mare gazetar de renume mondial nu se dă cu fundu’ de pământ că nu vrea niciun guvern să scoată mâna necontributivilor din buzunarele contribuabililor???) și alți „speciali” mai mici (că specialii mari au casele lor speciale…)
  • BANII CELORLALȚI NU EXISTĂ: nici ai serviciilor, nici ai parlamentarilor, nici ai președinției, nici pentru alegeri, nici pentru sănătate… Repetăm: SINGURII BANI CARE TREBUIE SĂ EXISTE ÎN BUGETUL DE ANUL VIITOR SUNT CEI DE LA PENSII, strânși acolo de zeci și zeci de ani!!! Deci, întrebarea „de unde bani pentru pensii” e un semn de manipulare, de rea-voință ori de prostie crasă!
  • A vorbi despre SUSTENABILITATE în discuțiile despre pensii e la fel de lipsit de o minimă inteligență ca și cum ai spune că nu poți dispune de banii tăi din bancă pentru că „nu e sustenabil”! Cum să vorbești de SUSTENABILITATE în SINGURUL DOMENIU în care trebuie să existe banii, adunați de zeci de ani???
  • A vorbi despre faptul că banii MEI au fost folosiți pentru plata pensiilor celor dinaintea mea reprezintă iarăși un semn de manipulare, de rea-voință ori de prostie crasă! PENSIA ESTE UN DREPT DE PROPRIETATE, și, ca orice proprietate, ce-i al tău e pus deoparte! Dacă NU MAI EXISTĂ acei bani, atunci – LA PUȘCĂRIE CU TOȚI CARE AU CONTRIBUIT LA ACEASTĂ SITUAȚIE: guvern, parlament, agenții ministeriale etc., pentru ABUZ ÎN SERVICIU, DELAPIDARE, DETURNARE DE FONDURI, FURT, FALS, FALS INTELECTUAL etc.!!!
  • Așadar: a te trezi că vorbește gura fără tine pe domeniul pensiilor când habar n-ai despre ce vorbești este una dintre cele mai descalificante lucruri care ți se pot întâmpla vreodată: ca parlamentar, ca ministru, ca politician, ca jurnalist de talie mondială… Are cineva chef de întrebări pe tema banilor de pensii? Întreabă UNDE AU DISPĂRUT BANII DIN FONDURILE LĂSATE DE COMUNIȘTI, CINE LE-A DETURNAT / FURAT, UNDE S-AU DUS, DE CE NU ÎȘI BAGĂ NASUL PARCHETELE, DE UNDE BANI PENTRU CHELTUIELILE PARLAMENTARILOR, GUVERNULUI, AGENȚIILOR GUVERNAMENTALE, PREȘEDINȚIEI, SERVICIILOR… când vor fi puse toate aceste întrebări și se vor lămuri, abia după asta să se-ntrebe de unde iau EU banii MEI, împrumutați statului român…

P.S.: „Curioșii de serviciu” cu privire la banii de pensii de ce nu depun aceeași râvnă ca să afle și unde dispar banii românilor de la pilonul 2 de pensii? Ceea ce arată că, în spatele discuțiilor despre pensii, stau alte interese decât cele ale săracilor români, jefuiți de către părinții și bunicii lor – „pensionarii cei răi”… Mare nenorocit trebuie să fie cel care încearcă să facă din săracii pensionari dușmanul numărul unu al politicii și capitalismului românesc contemporan, țapii ispășitori ai tuturor eșecurilor politice din ultimii de ani de guvernare hoțească dublată de prostie crasă!!! Doamne, ce scârbă mă apucă!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *