DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

România la un pas de faliment!

În câteva luni, maxim un an, țara noastră va intra cu siguranță în colaps financiar din cauza cumulului mare al datoriei externe, care a ajuns la înspăimântătoarea sumă de 150 de miliarde de euro.
În alte țări, cu guverne și oameni politici capabili, s-au construit mii de km de autostrăzi, s-au construit sute și mii de spitale și școli, au revigorat economia și agricultura demarând și finalizând cu succes sute de proiecte de fabrici și ferme pe producție, totul pe fonduri europene luate cu sprijinul statului respectiv.
În România, guvernele anterioare (dar și cel actual, care nu e deloc diferit de precedentele!) au dus o politică antieconomică și antisocială agresivă, vânzând și distrugând ce n-au putut vinde, din anul 2000 și până azi, întregul lanț de producție (combinate siderurgice, termocentrale, uzine de construcții de mașini grele, fabrici de conserve, exploatări miniere, au fost rase de pe suprafața pământului combinatele agrozootehnice și s-a înstrăinat jumătate din pământul arabil al țării care dădea materia primă ce era procesată etc.) al economiei, preluat din anii ’80.
Situația din Gorj este cu nimic mai presus decât ce la nivel național. Distrugerea și haosul economic și social au depășit cele mai pesimiste previziuni. S-au distrus fabricile de lapte, de bere, de conserve, de pâine, de utilaje tehnologice, de mașini grele… Momentan a venit rândul mineritului să fie omorât de asasinii economici cu buletin de România.
Cel mai grav însă este că gorjenii se uită nepăsători cum li se ia totul. Nu mai există acel instinct de autoconservare. Mai degrabă iese lumea la un spectacol de manele decât la o revoltă împotriva celor care le ia și ultima bucată de pâine de pe masă! Iar asta, în județul care i-a dat pe Tudor Vladimirescu și Ecaterina Teodoroiu! Aceiași gorjeni care, deși li se cântă, de ani de zile, „Deșteaptă-te, române!”, ei se încăpățânează să demonstreze perenitatea vorbelor lui Brâncuși: „V-am lăsat săraci și proști și vă găsesc și mai săraci, și mai proști”, iar când un geniu spune asta, pesemne că știe el ce știe…
E alegerea fiecăruia cât de rău dorește să îi fie. Pesemne că gorjenilor le place mai mult să spele toaletele prin străinătățuri sau să le fie copilele cameriste prin hoteluri. Pesemne că gorjenii tânjesc să fie cât mai departe de familiile lor. Pesemne că le place să fie umiliți la ei acasă, iar cei care vor să scape, se duc să fie umiliți în străinătate… Căci altfel nu se explică această pasivitate, de populație drogată cu cine știe ce, căreia i-a dispărut simțul de supraviețuire, atât ca indivizi, cât și ca neam și ca țară.
Viitor de aur țara noastră n-are, dragii mei, dacă a-nceput să vă placă să aveți cizma străină pe gât: pentru o mărgică de sticlă colorată vă dați și cămașa de pe voi…
Sfinte cuvintele lui Dimitrie Bolintineanu:
Capul ce se pleacă paloşul nu-l taie,
Dar cu umilinţă lanţu-l înconvoaie!
Ce e oare traiul dacă e robit?
Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?
Viaţa şi robia nu pot sta-mpreună.
Nu e totodată pace şi furtună.
Cu astfel de mentalități, dragii mei, lașul care părăsește ultimul țara lui Decebal, și a lui Vlad, și a lui Ștefan, și a lui Mihai, și a lui Cuza, să oprească apa, gazul, curentul electric, să-nchidă ușa și să arunce cheia! Iar pe afiș să scrie: „De vânzare ce-a mai rămas dintr-o țară ruinată de propriul popor! Așteptăm China”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *