DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Economic

Scandal mare în politica gorjeană, între politrucii PSD și PNL

„Uite, se închid grupurile energetice!” „Ba nu se închid!”…
Stăm și asistăm cum politrucii gorjeni PSD si PNL joacă ping pong cu minerii și energeticienii. În cine să mai avem încredere?
Toată atenția s-a îndreptat spre scoaterea din sistem a 660 MW, de la CEO, începând cu 1 ianuarie 2023. Agitație mare, monșer, agitație mare a BOȘILOR SINDICALI și a politrucilor gorjeni: unii l-au pupat pe VIRGILICĂ-Maestrul Manipulărilor, alții au făcut poze cu el pe la București și acum nu mai știu cum să scoată cămașa în fața faptului împlinit.
La ora actuală, nimeni nu ia în calcul faptul că CEO cumpără cărbune de la privați. Oare, de ce? Acum se vede cum a fost tratată problema cu exproprierile și extinderea carierelor pentru a-și menține rezerva de cărbune, pentru a menține în funcțiune grupurile energetice! În momentul de față, carierele de la CEO au ajuns în situația de a nu mai putea asigura cărbunele necesar pentru a menține grupurile energetice în funcțiune. Actualul manager, Daniel Burlan, iese în spațiul public precizând faptul că unele cariere se închid în mod natural, epuizându-și rezervele de cărbune. Dar singura carieră din zona Rovinari care își termină rezervele este Peșteana! Carierele Pinoasa, Tismana și Roșia și celelalte se închid din cauza faptului că nu s-au mai făcut exproprieri și extinderi, pentru a asigura rezervele de cărbune necesare, nu cum se menționează de către managerul actual, Burlan. Din cauza programelor de restructurare de personal făcute haotic de către conducerile perindate pe la șefia acestei companii – și, bine-nțeles, să nu uităm: la comanda politicienilor care au venit cu căciula-n mână după voturile minerilor și energeticienilor! – „restructurările” s-au făcut mai mult în rândul muncitorilor, salvând „pilele” din TESA, nemaiasigurând astfel personal pe liniile tehnologice de pe primele trepte de excavare, care asigurau rezerva descopertată pentru cărbune.
În urmă cu 5-6 ani, eram numai câțiva lideri de sindicat care atrăgeau atenția la faptul că rezerva de cărbune scade pe fiecare an și că, dacă nu se fac exproprieri și extinderi la cariere, nu o să mai poată fi asigurată cantitatea necesară de cărbune termocentralelor. LA ORA ACEEA ERAM FĂCUȚI NEBUNI, și acum plătim dezinteresul politrucilor de trei parale și cu viziunea economico-socială doar până-n vârful nasului, a „BARONILOR” SINDICALI și a managerilor care s-au perindat pe la conducerea acestei companii.
Acum se vede „adevăratul” interes al politrucilor de a salva aceasta companie, nu au avut decât interesul de a câștiga voturi – deci interese personale, de grup (și ăla restrâns!) și de a menține această entitate ca pe o vacă de muls.
De 33 de ani, acești politruci traseiști, care s-au plimbat de la un partid la altul („ubi bene, ibi patria”…) nu au fost capabili să facă nimic bun pentru acest județ, pentru a-l dezvolta, județ în care, în câțiva ani, va fi iarăși o sărăcie lucie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *