DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Politic

Zamfir Gigi, primul interzis electoral în mass-media locală gorjeană!

Anul 2024 va fi un an electoral intens, deoarece în România și în diaspora vor avea loc mai multe chemări la urne: europarlamentarele, localele, parlamentarele și prezidențialele.
Partidele mari și, în special, cele parlamentare, care primesc milioane de euro de la statul român drept subvenții, și-au asigurat încă de mult timp prezența în mass-media din România prin achiziționarea (de către membrii cu potențial financiar din partid și care visează la funcții înalte) a mai multor trusturi de presă. Iar armatele de troli și-au asigurat formațiunile politice care îi finanțează (indirect financiar sau prin funcții) cu crearea de grupuri pe Facebook și pagini de Tik-Tok pentru a avea o audiență mare în mediul online ori pentru denigrarea adversarilor politici.
În Gorj a avut loc, pe data de 12 ianuarie 2024, prezentarea organizației județene Gorj a formațiunii politice SOS România, la care au participat nenumărați oameni simpli, foști conducători ai CEO, lideri sindicali, cadre didactice, o parte din fosta conducere interimară numită la 20 august 2023 de către SOS România la Gorj (care au avut un mandat de 3 luni, iar în prezent organizația de la Gorj se află în stadiu de reorganizare condusă de gorjeanul Adrian Pinoșanu, ca președinte interimar până la alegerile interne care vor avea loc, el fiind și coordonatorul național al SOS România), dar și Zamfir Gheorghe, unul dintre reprezentanții filialei municipale Tg. Jiu.

Articolul vrea să tragă un semnal de alarmă cetățeanului simplu, deoarece în anul electoral 2024, nu tot ce apare în mass-media va fi corect. Mai mult: a început cenzura. Motivăm acest lucru prin faptul că Zamfir Gheorghe (Gigi, cum îl știe lumea), deși a stat la prezidiu, alături de coordonatorul național SOS România/președinte interimar al Organizației Gorj a SOS România, în persoana lui Adrian Pinoșanu (care a revigorat organizația), Constantin Crețan, (președintele Federației Naționale a Muncii), invitatul special și noul președinte Sorinel Boza (propus de Adrian Pinoșanu) la organizația de la Gorj, Ioan Ciora/fostul secretar general al Organizației Gorj a SOS România, în mandatul interimar de 3 luni de zile din perioada Ion Fugaru, Dan Pătroi, cel care a înființat prima dată organizația SOS la Gorj, Adina Cerbu/cadru didactic și membru în filiala Tg. Jiu.
Presa audio-vizuală a fost prezentă prin mai mulți reprezentanți care au filmat și au luat puncte de vedere de la cei prezenți în prezidiu. Totul a fost bine și prezentat public în mass-media (vorbim de prezentarea presei aflate la fața locului) până când s-a ajuns la cele aproximativ 6 minute prin care Zamfir Gheorghe și-a exprimat punctul de vedere și nemulțumirile față de clasa politică din județul Gorj și de ilegalitățile care sunt făcute. Niciun cotidian, post de radio sau TV nu au prezentat discursul lui Zamfir Gheorghe în fața microfoanelor, reportofoanelor și camerelor de luat vederi (cum de altfel nu au fost prezentate nici pozițiile Adinei Cerbu și a lui Ioan Ciora la conferința respectivă), iar mai mult, poza lui Zamfir Gheorghe apare doar într-un singur ziar local care, din punctul lui de vedere, este serios, punând o fotografie completă, nu una trunchiată, în care apare și el la prezidiu.
În concluzie: simpatizanții senatorului Diana Ivanovici Șoșoacă să se aștepte, în acest an încărcat electoral, la o cenzură a mesajelor transmise de către președintele SOS România, care deranjează prin adevărurile pe care le spune și cum le spune, iar cei din organizațiile județene din SOS România și în special cei vocali, care au avut o activitate intensă de voluntariat civic, vor fi blocați, cenzurați și izolați mediatic, tot așa cum a fost și marele om politic și de cultură Corneliu Vadim Tudor.
Cei care doresc o schimbare să fie atenți la ce va urma în continuare și este de preferat să evite a trage concluzii despre cineva în perioada campaniilor electorale, când se vor arunca foarte multe neadevăruri și calomnii în mediul public, deoarece principalele formațiuni politice ale României vor încerca cu disperare să blocheze ascensiunea politică a partidelor suveraniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *