DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Fără categorie

Vânzarea de țară nu are granițe!

Sub pretextul că „intrarea în orice club are costurile ei”, așa cum sugera Năstase pentru a-și justifica vânzarea țării, lucrurile au continuat mai dihai după guvernarea antepomenitului, până-n ziua de astăzi, când a luat o amploare incredibilă! Dacă Petre Roman, cu ultracunoscuta formulare: „industria e un morman de fiare vechi” a dat startul tăierii fabricilor, uzinelor și combinatelor și vânzării lor la fier vechi, aderările succesive la Uniunea Europeană, NATO și, mai recent, la spațiul Schengen au dat startul vânzărilor bogățiilor solului și subsolului primite moștenire de la străbunii care și-au vărsat sângele pe câmpurile de luptă pentru neatârnarea țării! Astfel, au luat drumurile străinătății (cu precădere spre imperiul neo-austriac!!!) pădurile, gazul petrolul, ne-au acaparat energia de pot să ne facă black out și să ne aducă la nivelul Evului Mediu doar așa, ca să se amuze! Ne-au tăiat combinatele petrochimice, ne-au distrus industria de profil și toate legăturile sale pe orizontală și pe verticală! Ne-au luat băncile – sângele oricărei economii! Ne-au luat asigurările, de te costă mai mult asigurarea decât obiectul asigurat!

Sigur că da, toate acestea nu le-au făcut singuri, ci instalând la cârma acestei țări tot soiul de cozi de topor care să le favorizeze jafurile: ba tot soiul de inși decorați de austrieci, ba școlarizați pe banii austriecilor, ba cu neveste, amante, copii etc. în posturi bine plătite în cadrul OMV – ajunsă, din nimeni în drum, un important jucător pe piața energiei după raptul PETROM!

Iar acum, austriecii, în cârdășie cu stăpânii „casei unite a Europei” – Germania și sateliții săi, Franța…, acționează cu metodele psihologiei inverse asupra unei guvernări înnebunite să aderăm la spațiul Schengen înainte de alegeri, ca să aibă cu ce să se laude în 2024! Să aderăm la spațiul Schengen ca nu care cumva să mai întârzie la graniță camioanele austriece cu lemnele jefuite din pădurile României? Să nu mai fie verificate camioanele cu gunoaie ultra-toxice „import Austria”?

S-a întrebat cineva CE PIERDEM și CE CÂȘTIGĂM, ca țară, din ambițiile prostești ale unora și altora care au ajuns într-un mod foarte dubios la cârma destinelor acestui popor, pe care n-au adus la stadiul de populație inertă?

Se spune că, stând înafara spațiului Schengen pierdem bani. Mai mulți decât valorează lemnele jefuite de austrieci? Mai mulți bani decât cei din gazele jefuite de austrieci? Mai mulți bani decât redevențele pe care austriecii nu le-au plătit? Mai mulți bani decât valora, în realitate, PETROM-ul înainte de vânzarea către austrieci? Și lista de întrebări poate continua până la finele anului abia început…
CINE și CU CE SCOP PERSONAL se înghesuie SĂ VÂNDĂ ȚARA, în pofida articolului 136 din Constituție? Să reamintim ce menționează respectivul articol din legea fundamentală a țării pe care cozile de topor o calcă în picioare sub privirile anesteziate ale ce a mai rămas din neamul românesc:

Art. 136 – Proprietatea

(3) Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental, precum şi alte bunuri stabilite de legea organică, fac obiectul exclusiv al proprietăţii publice.

(4) Bunurile proprietate publică sunt inalienabile. În condiţiile legii organice, ele pot fi date în administrare regiilor autonome ori instituţiilor publice sau pot fi concesionate ori închiriate; de asemenea, ele pot fi date în folosinţă gratuită instituţiilor de utilitate publică.

CINE A LUAT ȚARA PE NUME PROPRIU, și se comportă ca și cum ar fi STĂPÂNUL țării, nu ADMINISTRATORUL acesteia? Poate că n-ar strica dacă procurorii n-ar uita pentru ce iau purcoaie de bani lunar și ar lăsa-o mai moale cu făcăturile de dosare și s-ar ocupa de acești vânzători de țară tot mai mult la propriu decât la figurat!

A fost impresionantă tresărirea de orgoliu a câtorva români deciși să boicoteze firmele austriece. După cum era de așteptat, și minunea asta a durat doar 3 zile: pentru orgolioșii în cauză a contat mai mult acel UN BAN diferență la litrul de benzină vândută de austrieci față de vecinii de la 100 de metri mai încolo decât MILIARDELE pierdute de țară prin jaful practicat de către aceiași austrieci! Și, uite-așa, românul a ajuns să se scumpească la tărâțe și să se ieftinească la făină… Și da, am revăzut trompetele străinătății (inclusiv ale austriecilor, of course!) îndemnându-ne să nu boicotăm firmele austriece, că mai dau și ei niște salariu minim la câțiva români, în vreme ce tot ei FURĂ MILIARDE (pardon: optimizează fiscal!), prin spatele organelor abilitate care par lovite, de ani de zile, de orbu’ găinilor… Trompete austriece care, desigur, după logica lor de doi bani, dacă ar avea cangrenă la un picior, ar prefera să moară decât să și-l taie…

Iată că OMV se bagă acuș și peste mineritul nostru și, sub pretextul oferirii de energie electrică verde (jumi-juma’ cu statu’ român, NE-reprezentat conform jurământului de câțiva miniștri cică români), austriecii pun gheara pe câteva sute de hectare pe care CE Oltenia le-a folosit ca depozite de cenușă de termocentrală. Ce se ascunde însă opiniei publice (imensa sa majoritate trecătoare pe la orele de chimie de la școală!) este CONȚINUTUL acestor cenuși de termocentrală: aur, argint, platină, oxizi de zinc, cupru, mangan, plumb, nichel, cobalt, cadmiu, crom, bariu, vanadiu, bor, bismut, germaniu, molibden etc., dar și oxizi și carbonați de sodiu și de potasiu, substanțe excelente ca îngrășăminte.

Tot în acele halde se găsesc cuarţ, feldspat, hematit hidratat, sericit şi mulit. Micro-sferele de hematit hidratat care se găsesc acolo se dovedesc a fi materia primă pentru metalurgia pulberilor, care poate sta la baza unui flux tehnologic pentru producerea pulberilor sferice de fier, cu vaste utilizări în țările cu apă caldă la robinet. Conţinutul de 10% hematit în câteva mii de tone de cenuşă de cărbune reprezintă un indicator favorabil pentru punerea în aplicare industrială a fluxului tehnologic propus pe o instalaţie de reciclare.

Cenușa de termocentrală este utilă în industria cimentului, este utilizată ca un aditiv la ciment sau beton, dar este folosită și la construirea de clădiri şi chiar de autostrăzi, parcuri, străzi, curți, alei, puțuri, iazuri, piscine, rezervoare de apă, tobogane, rampe, trasee de bicicletă și skateboard, alte facilități sportive și multe altele!

Câți chimiști au fost consultați de cozile de topor care au gândit acest „proiect” antinațional, ce cercetări s-au făcut de către aceiași (îndrăznim să-i numim, fără a greși prea mult, căci faptele lor o confirmă) asasini economici prin arhivele OSIM ca să vadă ce valoare uriașă este înstrăinată odată cu dăruirea a sute de hectare de halde de cenușă de termocentrală? Câți ALȚI specialiști au fost consultați cu privire la ce mai ascund acele hectare de teren SUB haldele respective?

Stă cineva ca să se gândească doar la SUTELE DE MILIARDE DE EURO pierdute de România doar de dragul câtorva miliarde din PNRR și de dorul de intrare în spațiul Schengen?

Sigur că da, avizele de mediu nu se mai găsesc – absolut de așteptat, întrucât acolo trebuie să fie și analizele cenușii, iar ăstea au devenit, brusc, al fel de secrete ca și contractul privatizării Petrom! Ce să vezi? Tot OMV este implicat ȘI aici, ca la Petrom! Noroc că nu mai avem parchete decât politice, că altfel ar fi fost arestați câte unii până acum…

A văzut cineva ce analize chimice sunt puse la dosarele care au însoțit proiectu’ de donație către austrieci a sute de hectare de teren românesc? Să se facă publice!

Culmea este că, acum, după ce că același OMV blochează scoaterea gazului din Marea Neagră, vrea să alimenteze cu gaz termocentralele noastre! Deci, dacă avem gaz, trebuie să-l ardem repede, nu care cumva să ne vină ideea să-l chimizăm și să producem mase plastice, cauciucuri sintetice, fire și fibre sintetice, medicamente ori îngrășăminte chimice și să facem concurență firmelor austriece! Noi trebuie să dăm cât mai mult gaz GRATIS străinilor, iar ce rămâne trebuie să-l ardem ca să luăm 2 lei, decât să luăm 2000 de lei pe același gaz transformat în alte produse, care să includă multă manoperă, tehnologie, deci valoare adăugată!

În plus: o bună parte dintre terenurile pe care s-a hotărât Virgil Popescu să-și aducă austriecii panourile fotovoltaice NU SUNT PROPRIETATEA CEO, deci nu pot fi trecute LEGAL și CONSTITUȚIONAL în proprietatea austriecilor! Acele terenuri trebuiau să fie retrocedate primăriilor și cetățenilor de la care au fost luate, pentru multe dintre ele nedându-se nicio despăgubire sau despăgubirea fiind simbolică, foarte departe de valoarea terenurilor respective! Și atunci, cum de se donează unor străini ceva ce aparține, de drept cetățenilor români?

Iată cum, prin intervenția cozilor de topor, românii trebuie să rămânem în continuare ca în evul mediu și cum zicea Brâncuși: săraci și proști, slugi furnizoare de materii prime, dar ni se impune cu un tupeu nesimțit să ne și placă acest regim impus de neo-imperialiștii secolului XXI!

Așadar, trebuie să le arătăm austriecilor că pe meleagurile lui Tudor Vladimirescu, Baba Novac sau Ecaterinei Teodoroiu nu se mai acceptă jaful neo-imperialist, că gorjenii vor să trăiască în demnitate și respect cel puțin așa cum și ei respectă restul Europei, pe care, dacă vine în pace, o primim cu pâine și sare!…

Așa să ne ajute Dumnezeu, cum ne ajutăm și noi, singuri!

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A MUNCII
Președinte,
Constantin Crețan

Uniunea Națională a Muncii Oltenia
Președinte executiv,
Lulu Iulian Păuna

Uniunea Națională a Muncii Valea Jiului
Președinte interimar,
Parîia Victor

Liga Muncitorilor din România
Președinte executiv,
Tiberiu Grigoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *