DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Tehnologie

Uniunea Europeană vrea telefoane mai ușor de reparat și mai rezistente

Uniunea Europeană vrea telefoane mai ușor de reparat și mai rezistente, destul de greu de explicat ce înseamnă asta și cum se poate transpune în realitate. Cine vrea mai rezistent, cumpără un telefon mai rezistent; cine vrea mai ușor de reparat, de ce ar vrea așa ceva?
Conform sursei, Comisia Europeană va analiza posibilitatea de a obliga producătorii să facă telefoanele și tabletele mai rezistente și mai ușor de reparat. Această propunere ar însemna, printre altele, limitarea deșeurilor electronice și va reduce emisiilor de carbon, care echivalează cu 5 milioane de autoturisme pe străzi.

Personal, cred că mai mult ar trebui să le spună unor producător să nu mai încetinească sistemele de operare prin actualizări și astfel, să forțeze utilizatorul să cumpere noul produs lansat. Dar, probabil că UE nu are de unde să știe asta – sau, chiar dacă știe, nu prea are ce să facă…
Mai aflăm că producătorii ar urma să asigure păstrarea la 80% a capacității bateriei chiar și după 1.000 de cicluri de încărcare, Totuși, de software nu ar trebui să aibă un efect negativ asupra duratei de viață a bateriei. Sunt curios cum vor verifica asta…
Interesant este că aceste măsuri nu se vor aplica telefoanelor pliabile, adică nu prea ai ce face rezistent acolo! Consumatorii ar trebui să își poată repara dispozitivele fără a recurge la ajutor profesional. Telefoanele vor trebui fabricate mai simplu și pe module, sau utilizatorii vor trebui să apeleze la cursuri de electronică?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *