DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Politic

Unii politicieni (lichelele) și poporul (norodul)

Ca o retrospectivă a acestei săptămâni mi-au sărit așa, în ochi, prin emisiunile tv și articolele de presă, două lucruri nu urâte sau rele, ci două situați ordinare:
Îndârjirea majorității politice, prin parlamentari și oameni lor din guvern, de a menține pensiile speciale, chiar cu riscul de a pierde sume importante din PNRR (bani europeni, pe baza cărora a fost calculat însuși bugetul țării pe 2023!) și ieșirea la rampă, prin diferite manifestări de stradă, a așa-zișilor angajați sau pensionari din sistemul de forță (poliție, justiție și armată) care, vezi Doamne, au și – chipurile – vor avea drept, pentru că, ce să vezi, pensiile lor sunt pensii „de serviciu” și nu pensii speciale. Bogdaproste că ei au „pensii de serviciu”, dar doctorii, profesorii, strungarii și „restul lumii”, au pensii… „de weekend”, dacă respectăm proporțiile între pensii… Ce interesant! Tocmai cei care muncesc cel mai puțin au cele mai mari pensii în țara asta!
Pai bine mai domnilor îmbuibați, sau mai bine spus: domnilor parveniți, voi credeți că este corect și echitabil ca unii să încaseze pensii de 25.000 -50.000 lei după doar 20 de ani de muncă și majoritatea prostimii să aibă pensii de 1.800- 4.000 lei după o jumătate de secol de activitate?
Voi considerați că, dacă atunci când ați fost activi (în funcții) sau acum, când sunteți activi și ați deținut sau dețineți puterea în această țară, nu mai voi sunteți români, jurământul depus față de națiune e apă de ploaie pentru voi?
Restul, pentru unii, se pare că suntem și vom fi un fel de cetățeni români de mâna a doua, în comparație cu aceștia, care se consideră un fel de castă, de rasă superioară, ca pe vremea naziștilor.
Un alt reprezentant al lichelelor politice este actualul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, care a dat iama printre fetițele dintr-un orfelinat din Giurgiu, lăsând pe una dintre ele gravidă și, colac peste pupăză, dumnealui consideră că este o normalitate să faci un copil cu o copilă mai mică cu doar 50 de ani decât tine!
Bravos, națiune!
Bravos, iubit popor, cu drag și mult spor să mergeți în 2024 și să puneți ștampila cu VOTAT pe acești golani ai României! Dacă tot ați făcut-o până acum 35 de ani și ne-am înjumătățit ca popor, dacă tot v-au dărâmat fabricile și uzinele lăsându-vă pe drumuri de a trebuit să vă găsiți bucata de pâine spălând cu umilință toaletele prin țări străine, dacă tot și-au bătut joc de copiii și nepoții voștri de au ajuns să fie considerați analfabeți funcționali și plini de droguri, sigur că da, conducătorii din ultimii 35 de ani ai României merită pe deplin votul vostru! Știți urarea aia, de prin anii ’90: „Să trăiți cum ați votat!”…

Miroiu Dumitru,
Președintele P.E.R. GORJ

One thought on “Unii politicieni (lichelele) și poporul (norodul)

  • Cata dreptate si cate persoane mai sunt in aceasta tara sa lupte pentru nu popor asa de lasi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *