DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Administrație

Un viceprimar acuză

Se mărește lista abuzurilor pe care viceprimarul comunei Logrești, domnul Radu Ion Marius, ni se aduce la cunoștință – și prin intermediul nostru, dumneavoastră, stimați cititori. Astfel, un alt abuz clasic pesedist dar care nu face imagine bună unei doamne – căci doamna despre care vorbim, Adela-Elena Țană, încă mai este primarul comunei Alimpești – arată cum se poartă reprezentanții PSD cu oamenii comunei după ce se văd cu sacii-n căruță și cu voturile-n saci. Cineva se pare că a uitat că, din momentul în care a depus jurământul, nu mai este doamna X, ci PRIMARUL TUTUROR membrilor acelei comunități, nu mai este „omul lu’ Weber”, ci diriguitorul treburilor obștei care a pus-o la loc de cinste. Că acum cineva dă cinstea pe rușine, asta ține de mai multe lucruri: antipatii electorale, carențe educaționale, bun-simț pierdut pe drum ș.a.m.d.
Din păcate, astfel de carențe stau la baza unor vorbe și fapte care cad sub incidența legii, chiar penale uneori. Iar când încep să-ți apară pete pe dosar, poate că ar fi mai bine să te gândești dacă e cineva prin comună care să se simtă reprezentat de o persoană cu probleme de comportament și cu caracter penal. Sau dacă se simte cineva reprezentat de o persoană care, dacă are vreo cerere către primărie, îl ia la trei-păzește, îi refuză dreptul la petiție – drept garantat chiar de către Constituție! -, îi vorbește ca la ușa cortului și, cine știe, poate-i dă și vreuna după ceafă, ca să se învețe minte pe viitor, să nu mai ceară ceva, așa cum a îndrăznit chiar viceprimarul comunei… Trebuie să menționăm aici și că un astfel de comportament al reprezentantei pesediștilor din comună (sper să fie mândri de atitudinea primăriței LOR și să se simtă reprezentați de vorbele și faptele acesteia) a stat la baza unei plângeri pe care domnul Radu Ion Marius a făcut-o șefului de post al comunei. Plângere în care domnul viceprimar a arătat cum, în exercițiul funcțiunii sale, a solicitat răspunsuri la câteva aspecte – lipsa unui răspuns la o cerere a unui locuitor al comunei, absența a circa 890 tone de piatră care în inventarul primăriei figurează ca prezente ș.a. A mai arătat viceprimarul cum, încercând să afle răspunsurile adecvate problemelor ridicate, doamna Simona Popa, angajata primăriei pentru achiziții și membră a comisiei de inventariere a aceleiași primării, auzind despre ce este vorba, a venit la domnul viceprimar și, uitând de locul în care se afla, de eleganța feminină, de relațiile ierarhice dintre cei doi (după comportament, o fi și doamna membră a PSD???, n.r.), l-a îmbrâncit pe domnul viceprimar și i-a spus să iasă afară din birou.
Apropo, nu era ceva, în Codul penal, care se numea ultraj? Nu știu, întreb, poate aude și cine trebuie – o să vedem…
Tot din relatarea domnului viceprimar am aflat și că, între timp, a venit și reprezentanta PSD-ului care încă mai ocupă funcția de primar, decisă să dea dânsa răspunsurile, într-o manieră foarte personală: că despre piatra dispărută va da socoteală în fața legii iar la solicitarea cetățeanului va răspunde când va dori dânsa, că ea e primarul și că nu are nimeni ce-i face.
Suntem convinși că a uitat să precizeze și că ÎNCĂ mai este primar, și că alegerile sunt la doi pași…, dar ce mai contează? Micul și berea s-au dovedit că fac minuni în atâtea sute de mii de cazuri, deci nu ar fi de mirare să aflăm că iarăși a fost metoda de elecție pentru alegerile locale din acest an, poate chiar și la Logrești, dacă nu care cumva s-a brevetat vreo altă mită electorală mai subtilă, despre care o să aflăm în campanie… Oricum, suntem informați că găleata răbdării viceprimarului comunei Logrești, domnul Radu Ion Marius, s-a umplut și că, în curând, vom afla și alte lucruri despre primarul Adela-Elena Țană, lucruri despre care abia așteptăm să auzim că îi vor umple de mândrie atât pe alegătorii săi, cât și organizațiile PSD care au ținut-o pe scaunul de primar de la cel de educatoare la școala din localitate. Se pare că traseismul este benefic unora care – nu-i așa? – vor să umple comunitatea cu bucurii și beneficii cum numa-n basme mai găsești.
P.S.: Am făcut… mmm… greșeala și mi-am uitat pe pagina de Facebook a doamnei primar. Ca fostă educatoare, mi s-a părut destul de certată cu limba română, gramatica, ortografia etc. Deci, nu doar primăria e grea, ci și meseria de educator. Vă-ndemn să faceți la fel: dacă ați avut o zi tristă, o să vă înveseliți imediat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *