DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Social

Un om necăjit

Nu, nu este vorba despre cartea lui Sadoveanu, ci despre un apel al unui om necăjit. Omul a trecut prin toate furcile caudine ale justiției din România și a avut parte de toată expertiza profesională de care a fost în stare onorata instanță de la toate nivelele. Atâta câtă a fost ea, atât cât a fost setea de dreptate a celor care dau cu ciocănelul în masă. Rezultatul? Un om purtat pe drumuri inutil, de către instituțiile statului devenite și ele tot mai inutile prin nefuncționalitatea lor (iar aici este o discuție lungă asupra motivelor acestei nefuncționalități, factorul politic stând însă la bază), un om care pierde pe bandă rulantă cu dreptatea în mână, iar cei care sunt OBLIGAȚI prin lege să respecte drepturile cetățeanului care le plătește salariile și avantajele îi pun toate piedicile din lume cu o voioșie demnă de o cauză mai bună. Căci, așa cum zice o vorbă populară, „Nu ți-e când te lovește un armăsar, ci când te pălește un măgar”…
Dar, să lăsăm să curgă în continuare apelul acestui om necăjit, care vrea să facă și el ceva pentru a mai îndrepta lucrurile în țara asta. Dar, ca orice lucrare mare, nu poate să facă singur ce și-a propus, are nevoie și de ajutorul dumneavoastră. Un singur lucru este suficient ca această țară să fie ca afară: să nu mai suportăm cizma pe gât, că ne vor blestema urmașii noștri, când vor vedea ce le mai lăsăm moștenire… Să lăsăm însă să curgă mai departe vorbele acestui om necăjit, dar decis să facă personal ceva inclusiv pentru nepăsătorii din fața televizoarelor:

Numele meu este Tunşeanu Constantin şi, din data de 04.06.2023, strâng semnături cu persoanele care sunt de acord cu desființarea pensiilor speciale (nesimțite). Această acțiune este o acțiune civică şi nu este pornită din partea vreunui partid politic sau vreo organizație şi este pornită pe numele meu, propriu.
În acest moment s-a ajuns la penibil încât Casele de Pensii, probabil având un ordin interior, să respingă dosare la persoane care au dreptul la pensie, să nu țină cont de toate adeverințele din dosar, să calculeze cu un indice mai mic decât cel legal, pentru amânarea pensiei şi pentru acordarea unei pensii mai mici şi cât mai târziu față de data la care are dreptul, iar în instanță (probabil fiind mână în mână cu Casele de Pensii) se resping dosare pe nedrept şi toate acestea ca pensiile nesimțite să fie primite.
Cu aceste semnături eu personal voi merge în fața Parlamentului, pe data de 22.VII.2023, la ora 10:00, unde timp de o săptămână, zi de zi, voi sta până la ora 15:00.
Vă rog să strângeți semnături în sate, comune, orașe, sectoare, la locul de muncă, la bloc (cinci, zece, douăzeci…) şi puteți lua legătura cu mine la numărul de telefon 0760043865 sau, dacă aveți posibilitatea să veniți personal la București, sau în fața Prefecturii, pe data de 22.VII.2023, la ora 10:00.

Dacă eu nu, dacă tu nu, dacă noi nu, dacă voi nu, atunci cine? Ei (PSD, PNL, CCR…) SIGUR nu, ei pun interesele personale înaintea intereselor Țării şi a omului de rând! Nu au bani pentru salariile profesorilor, nu au bani pentru pensiile oamenilor de rând, dar au bani pentru pensiile nesimțite sau pentru alte interese personale, ale lor.
Pe lângă desființarea pensiilor speciale, mai trebuie să cerem mai multe revendicări cum ar fi:

– alegeri anticipate unde PSD şi PNL să nu aibă drept de participare

– cererea demisiei membrilor C.C.R sau, dacă refuză, demiterea lor şi înlocuirea lor cu persoane care să pună interesele Țării, ale omului de rând, înaintea intereselor lor personale

– reducerea numărului de senatori şi deputați cu 20%

– şi multe alte revendicări.

Veniți în fața Prefecturii sau în fața Parlamentului, pe data de 22.VII.2023, la ora 10:00 şi, împreună, cu mic, cu mare, vom reuși.

Dacă de această Țară vă pasă, ieșiți din casă! Dacă nu veți ieși, cu mic, cu mare, ei din nou ne vor umili. Numai împreună, uniți, vom reuși!
Pensiile speciale sunt o boală pentru această țară, deci trebuie tăiate pentru ca țara să fie vindecată. Veniți să vă susțineți semnăturile, altfel nu vom reuși, iar ei din nou ne vor umili!
Ieșiți din casă
Dacă de această țară vă pasă!
Dacă nu veți ieși,
Ei mereu ne vor umili!!!
Pentru călăii acestei țări (PSD, PNL, CCR…), eliminați pensiile nesimțite pe care voi le-ați creat, până pe 21.07.2023! Dacă nu, veți fi forțați să o faceți pe 22,23!
Veniți în stradă pe 22.07.2023. ora 10:000 şi împreună să eradicăm pentru totdeauna acest cancer pentru țară – pensiile nesimțite!
A venit vremea să ieșim în stradă, nu arunca aceste rânduri, gândește-te: dacă nu şi tu, atunci cine?

Citește, copiază, multiplică şi dă mai departe!”, își încheie apelul său, domnul Tunșeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *