DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

General

Un gest de suflet. Mare

În binecuvântata zi în care creștinătatea ortodoxă îl prăznuiește pe Sf. Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, cunoscutul om de afaceri Dumitru Miroiu a făcut un gest emoționant. În vreme ce mulți alți gorjeni erau cu gândul la bucatele de pe mesele unde se vor veseli alături de prieteni, bunul creștin care este domnul Miroiu a considerat că bucuria sărbătorii nu îi poate fi destul de mare dacă nu va reuși să aducă măcar puțină lumină pe fețele unor oameni necăjiți. Așa că a pregătit câteva pachete cu alimente, pe care să le împartă mai multor oameni nevoiași care l-au emoționat când i-a întâlnit prin drumurile sale din județ.
Om dintr-o bucată cum îl știm, gândul și fapta i-au mers și de această dată mână în mână și, în dimineața acestei zile, a încărcat în portbagaj pungile pregătite și, împreună cu un grup mic de prieteni, au plecat să le distribuie.
S-a început cu Cartierul Luncilor, din Tg. Jiu, după care s-a plecat prin județ. La ora când scriu aceste rânduri, acțiunea este încă în desfășurare…

P.S.: Deși domnul Miroiu (tot un Dumitru!) putea să fie printre cei care, la ora asta, au rezolvat deja aperitivele, de ziua onomastică a domniei-sale a preferat să nu se așeze la masă până nu mai descrețește nițel frunțile unor oameni necăjiți, fie ei copii sau oameni în vârstă. Și, ca să-l citez, în final, pe domnul Miroiu: „Dumnezeu să vă binecuvânteze și azi, de SF Dumitru!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *