DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Economic

Sprijin internaționalist pentru greviștii britanici

Greva lucrătorilor feroviari britanici condusă de sindicatul RMT afiliat Federației Sindicale Mondiale (FSM) este încă puternică după 6 luni de luptă și devine forța motrice din spatele mișcării „Enough is Enough”( Destul e destul) care zguduie Marea Britanie, prin atragerea lucrătorilor poștali, asistentelor medicale, șoferilor de autobuz și metrou, lucrătorilor în logistică și lucrătorilor în serviciul public.
În sprijinul greviștilor britanici o delegație a sindicatelor feroviare din Franța, afiliate FSM, a venit la Londra, în aceste zile, pentru a sprijini pichetele greviștilor.
Răspunzând apelului la solidaritate din partea biroului european al FSM, delegații sindicatelor feroviare CGT din Versailles, Paris Montparnasse și Trappes (inclusiv un membru al secretariatului FSM) s-au întâlnit cu conducerea RMT și au mers să-i susțină pe greviștii din pichetele de la liniile din Euston și Padington. Ei au înmânat și 2400 de euro, colectați în cadrul campaniei de sprijin a feroviarilor francezi, pentru fondul de solidaritate al RMT.
Federația Sindicală Mondială, ca întotdeauna, este alături de greviștii din toate țările și continuă să organizeze acțiuni de solidaritate concretă cu muncitorii în luptă.

(Silviu Șomîcu, responsabil cu problemele internaționale ale Federației Naționale a Muncii)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *