DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Economic

Senatorul Iordache vrea, practic, să bage Gorjul într-o Europă ecologistă

Senatorul Ion Iordache, care este și unul dinte cei mai de vază oameni de afaceri din Gorj, pregătește un proiect de amploare, de câteva zeci de milioane de euro, care va aduce o mare plusvaloare gorjenilor din punct de vedere economic și social, prin crearea a câtorva sute de locuri de muncă.
În viziunea domnului Iordache, acest proiect va fi implementat în peste jumătate din localitățile județului și va angrena foarte multe administrații locale, oameni de afaceri și alte entități juridice.


Proiectul va consta în construirea unor parcuri turistice, zone de agrement, pensiuni, restaurante etc. în cel puțin 40 de localități și, bineînțeles, gorjenii cu gândire ecologică din Gorj se vor alătura, contribuind și ei la crearea și susținerea acestui proiect după posibilitățile fiecăruia. Dacă tot este la mare preț în Europa apropierea omului de natură și o economie sustenabilă bazată pe resurse naturale, regenerabile, un astfel de proiect nu poate decât să aducă Gorjul mai sus pe harta turistică nu doar a României, ci chiar și a unei Europe verzi.
Președintele Dumitru Miroiu (care a făcut deja domnului Iordache o propunere cu privire la acest proiect verde) va pune la dispoziția inițiatorului unele suprafețe de teren în localitățile Drăguțești, Bustuchin, Dănești.
Atracția principală a acestui proiect va fi Fondul cinegetic de lângă Turceni, care este deja creat, fiind în plină dezvoltare și având un număr important de animale sălbatice care sălășluiesc deja pe cele 800 de hectare de teren (pădure și dealuri).
Iată că, atunci când este vorba de Gorj, toți fiii județului pot colabora, fără să se mai țină cont de culoarea politică sau de alte criterii care, în viața de zi cu zi, mai mult îi dezbină decât îi unesc pe gorjeni. Dar, după cum se vede, există și proiecte mai presus de ce ne dezbină. Tot ce sperăm e ca acestea să fie cât mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *