DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațieSocial

Semnături strânse pentru urgentarea asfaltării unui drum în comuna Câlnic

O situație tragică se desfășoară într-un sat din Gorj. Pinoasa este printre puținele sate din România unde nu s-a întreprins nimic timp de peste 30 de ani. Sătenii au suferit în tăcere, fiind păcăliți de autoritățile locale că vor fi strămutați pentru exploatarea cărbunelui.
Anii au trecut, dar nicio casă nu a fost demolată. Din păcate, gospodăriile s-au degradat odată cu trecerea timpului și lipsa investițiilor în zonă. În Pinoasa nu există o sursă centralizată de apă, iar fântânile oamenilor au secat din cauza lucrărilor de excavare a cărbunelui și nimeni nu face nimic.
Un singur consilier local a făcut presiuni pentru rezolvarea problemei apei din Pinoasa, domnul Pupăzan, ale cărui origini sunt în sat. Consilierul local a cerut ajutorul tuturor instituțiilor abilitate să rezolve problema, dar de fiecare dată doar câțiva cetățeni au avut curajul să-l însoțească.
Deși Complexul Energetic Oltenia SA aduce disperarea în satul Pinoasa, nu același lucru se poate spune despre banii lăsați în bugetul local al comunei Câlnic. Anual, aproximativ 80 de miliarde de lei vechi sunt virați în conturile primăriei, dar pentru locuitorii din Pinoasa nu se vede nimic.
De când este consilier local, Pupăzan Daniel a solicitat la fiecare ședință de buget asfaltarea drumului pietruit din satele Hodoreasca și Pinoasa. Oamenii nu mai suportă praful și gropile, iar în satul Pinoasa, când trec mașinile, se lasă o dâră de praf de peste 10 metri.
Pe lângă acest praf insuportabil, pinoșenii au mai primit o lovitură: singura lor sursă de apă potabilă a fost sigilată de Compania Națională de Apă Oltenia. Vulpe le promite de ani de zile că le va asfalta drumul și că le va aduce apă potabilă în gospodării, dar promisiunile nu s-au concretizat.
Pupăzan strânge din nou semnături pentru urgentarea asfaltării drumului, fiind singura șansă a pinoșenilor și a cetățenilor din Hodoreasca să vadă asfaltul, odată cu venirea campaniei electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *