DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Sport

Se pare că a fost găsit omul care a dopat-o pe Simona Halep!

Cazul de dopaj care o are în prim-plan pe Simona Halep urmează să fie soluționat în prima parte a anului 2023, iar avocații sportivei au bifat o reușită importantă în pregătirea apărării, respectiv susțin că au găsit omul care ar fi dopat-o pe constănțeancă.
Este vorba despre o persoană care ar fi recunoscut voluntar că i-ar fi acordat, neintenționat, un medicament Simonei Halep și, din nefericire, respectivul medicament ar fi conținut și substanța interzisă prin regulament de Agenția Internațională Anti-Doping (WADA), Roxadustat.
În cazul în care avocații Simonei Halep vor reuși să dovedească această ipoteză, sportiva ar putea scăpa fără nicio pedeapsă din scandalul de dopaj. Regulamentul ANAD prevede: „Dacă un sportiv sau o altă persoană poate demonstra, într-un caz particular, că nu i se poate imputa vinovăția sau neglijența, perioada de suspendare va fi eliminată”.
În același timp, avocatul Adrian Cuculis și-a exprimat, pentru Wowbiz.ro, părerea cu privire la această ipoteză:
Dacă ar fi să analizăm puțin mai în detaliu situația Simonei Halep și cazul care a răsunat pe întreg mapamondul, în legătură cu presupusul dopaj, prin raportare la dreptul penal spre exemplu, acolo unde eroarea sau intoxicația nevoluntară sunt cauza exoneratoare de răspundere, atunci putem spune cu certitudine că Simona Halep nu ar trebui să sufere nici un fel de repercusiune.
În mod clar nu putem să precizăm că după sute de teste de dopaj și atâtea zeci de titluri de campion totul s-ar fi datorat unor substanțe interzise, iar faptul că o altă persoană a recunoscut că a dat acest medicament ce conținea Roxadustat, vine și face o asemenea declarație, bineînțeles că poate să aibă un dublu sens”, a declarat avocatul menționat.
Procesul Simonei Halep urmează să fie judecat la începutul anului 2023, de către tribunalul londonez Sports Resolutions.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *