DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Sport

Sărbătoare la Buenos Aires

Duminică trecută, echipa Argentinei a învins Franța cu 4-2 la loviturile de departajare, asigurându-și al treilea titlu de Campioană Mondială.
Echipa Argentinei a sosit marți la Buenos Aires după victoria la Cupa Mondială din Qatar. Lionel Messi, căpitanul echipei, și antrenorul naționalei, Lionel Scaloni, au fost primii care au coborât din avion, relatează RT în spaniolă.
Zborul AR1915 al Aerolíneas Argentinas, în care a călătorit Albiceleste, a suferit mai multe întârzieri. Avionul trebuia să facă o escală la Roma, programată luni dimineața la șapte (ora locală), dar a sosit la ora 14.30, a informat presa locală. Astfel, sosirea pe aeroportul argentinian Ezeiza, care era programată pentru ora 19.00, s-a produs marți devreme.
Jucătorii selecției au fost primiți de Clubul VIP FBO al aeroportului, unde erau și jurnaliștii acreditați.
Cu puțin timp înainte de sosirea jucătorilor, un covor roșu a fost întins pe aeroport. La fel, selecționata a fost primită de grupul muzical La Mosca.
În plus, la primirea sportivilor la aeroport au participat ministrul de Interne al Argentinei, Eduardo de Pedro; directorul național pentru migrații, Florencia Carignano; directorul Poliției de Securitate a Aeroportului (PSA), José Glinski; ambasadorul Qatarului la Buenos Aires, Battal Al Dosari; și președintele Aerolíneas Argentinas, Pablo Ceriani.

Sportivii au mers la sediul Asociației Argentiniene de Fotbal (AFA) într-un autobuz deschis, cu Messi, Ángel Di María, Leandro Paredes, Rodrigo de Paul și Nicolás Otamendi așezați pe acoperișul vehiculului. La un moment dat, un cablu electric a căzut a întrerupîndturul echipei, așa că jucătorii au fost nevoiți să reacționeze rapid aplecîndu-se. Ei bine toată lumea a scăpat nevătămată, doar șapca pe care o purta Paredes a căzut.
Poliția Federală Argentina (PFA), PSA și AFA și-au coordonat acțiunile pentru a garanta siguranța echipei. Printre altele, PSA a dislocat aproximativ 400 de militari între aeroport și Barrio 1, unde se află sediul AFA.
După sosirea sportivilor la Buenos Aires, suporterii au rupt cordonul de securitate pentru a se apropia de echipă. Mulți oameni au cântat, au spus cuvinte de încurajare și au aruncat diferite cadouri. În plus, unii au lansat focuri de artificii.
La prânz, echipa a fost programată să facă un tur prin Buenos Aires cu destinația Obelisc pentru a sărbători titlul alături de fani.
În același timp, o mulțime s-a adunat în zonele din apropierea proprietății și a aeroportului, în timp ce numeroase persoane s-au adunat la Obelisc.
Duminică trecută, echipa Argentinei a învins Franța cu 4-2 la loviturile de departajare, asigurându-și al treilea titlu de Cupă Mondială. Marți, 20 decembrie, a fost declarată sărbătoare națională de către guvernul argentinian pentru ca populația să participe la sărbătorirea selecționatei programată să aibă loc la Obeliscul din capitală.

Traducerea şi adaptarea Silviu Şomîcu
Sursa: Redacția Digital | internet@granma.cu
decembrie 2022

Foto: FIFA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *