DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

Români! PER vă cere să-l opriți pe Ciolacu, covrigarul de la Buzău!

Statul gras și cetățeanul slab; pensii speciale; deficit; măsuri de austeritate. Reformă. 2010…

În 2009, PSD a tulit-o de la guvernare că știa ce va veni. Iar în 2010 ne-am trezit cu FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană pe cap, care ne-au spus:

– Reduceți deficitul!

– Măriți taxele!

– Dați oameni afară!

Iar Băsescu și PD-L (acum camuflat în PNL!) s-au conformat, că altfel ne prăbușeam. Sau cel puțin așa credeam atunci. Ulterior, am aflat că nu există ceva mai greșit decât să dai otova oameni afară de la stat și să introduci taxe. Toată gândirea de austeritate fusese făcută de Angela Merkel, care a vrut – și a reușit în mare măsură – să subjuge toată Europa, ea făcând afaceri preferențiale cu Rusia. Ne-a rupt! Cu așa prieteni, te întrebi cum mai arată dușmanii…

Atunci marii economiști au avertizat că nu e bine și că altele sunt soluțiile. Și anume Dezvoltarea. Investiții ale statului și private la greu. Singura soluție ca să se întoarcă roata.

…Cu capul lui de Gâgă, Ciolacu îl cheamă pe Voinea de la Banca Mondială și-i face măsurile de austeritate. Nu mă pot supăra foarte tare pe Ciolacu că el oricum nu înțelege nimic din ceea ce face, iar din ce spune nici atât, mai ales că de-abia acum a-nceput să lege două-trei cuvinte, cu greu.

E problema PSD pe cine și-au pus în frunte. Dar este problema României că individul este prim-ministru. În afară de jocuri ieftine de partid, habar nu are de nimic: de economie, de macropolitică, de macroeconomie, de societate, de nimic.

Ciolacu este un executant. Cineva îi dă ordinul și el execută. Acum i l-au dat și i-l dau străinii. Iar el are un grav complex de inferioritate. Tot ce-i vine de la șefi e bun. În rest, se oțărăște ca musca la arat.

Ciolacu, dacă ar fi avut un bob de minte, doar un bob, ar fi știut că are două soluții la îndemână.

În primul rând ar fi aflat că deficitul mare este venit din perioada Pandemiei, în care am fost obligați să oprim la propriu economia și să ne băgăm ca idioții in case, iar în al doilea rând din cauza crizei energetice și a materiilor prime cauzate de război și de complicitățile marilor companii transnaționale.

Amândoi factori externi impuși de UE. Statul român vrea să dea oameni afară ca să plătească în continuare mamuții din energie care ne rup pe genunchi la facturi.

Orice politician care-și iubește țara și cu un grăunte de minte în cap s-ar fi suit în avion, s-ar fi dus la Bruxelles și le-ar fi spus ălora că așa nu merge: să ne fure cu două mâini și după aceea să ne oblige să  facem și foamea. Noi, după câte știu, cumpărăm și acum vaccinuri la ordinul lor pe care după aceea le aruncăm.

Întreaga această „Reformă a Statului” de care sunt sătul până-n gât – nu de alta, dar am promovat-o trei ani, zi de zi, seară de seară –, este praf în ochi.

Este impusă din afară pentru a ne subjuga definitiv. La umbra ei vor fi vândute toate societățile cu capital de stat și toate regiile, totul va fi vândut străinilor chiar de Ciolacu.

Când a scos programul economic al guvernului am strigat de bucurie: Productivismul! Am și vorbit despre asta. În loc de Productivism, ne trezim cu măsuri de Austeritate, fără a avea vreo criză semnificativă!!!

Nimeni nu spune că aparatul de stat este bine așezat. Da, trebuie ajustări, unele importante. Trebuie o mare reformă a administrației publice locale. Totul însă trebuie făcut așezat, înțelept, fără a arunca societatea, și așa slăbită din cauza pandemiei și războiului, la limita exploziei sociale.

Comisia Europeană, de data asta, este dispusă să renegocieze deficitul, întrucât știe că ei ne-au băgat în deficit. Nu trebuie decât ca premierul Ciolacu să ia primul avion și să se ducă la Bruxelles. Dar lui îi este frică. Frică de face pe el. Îi e teamă că-i dau ăia cu flit. Nu știe nici o boabă vreo limbă, de-abia rupe în română și nu știe nici ce să ceară.

Mult mai repede decât se credea, Ciolacul și-a dat în petec. Până aici i-a fost. Cariera lui, oricare ar fi fost ea, se apropie de final.

Și-a rupt gâtul înainte de a începe…

#România #PERGorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *