DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Politic

PER: România trebuie să prioritizeze oprirea deșertificării. Nu ne ajută cu nimic sesiunile foto făcute de parlamentari la acțiuni de mediu, promisiunile sau părerile de rău pe la TV

România trebuie să prioritizeze oprirea deşertificării si să acorde o importanță mai mare agriculturii românești și a alimentației cetățenilor săi, transmite Partidul Ecologist Român.
„De Ziua Mondială a Mediului primul turist al țării ne spune că direcția în care ne îndreptăm cu societatea este una corectă. El ne explică faptul că din ce în ce mai mulți oameni sunt atenți la utilizarea cât mai eficientă a resurselor, că există tot mai multe parteneriate între autorități locale, organizații neguvernamentale și școli care au în vedere tematici legate de mediu, conducând la înființarea de parcuri, la campanii de colectare selectivă a deșeurilor ori la monitorizarea constantă a calității mediului în multe comunități.
Practic, Klaus Iohannis ne transmite într-un limbaj împachetat festiv că românii și societatea civilă în general, au meritul pentru tot ce înseamnă evoluția privind protecția mediului înconjurător în Romania. Sigur că da! Mai bine își produc singuri energia decât să plătească sume uriașe smecherilor din energie, mai bine cultivă fructe și legume decât să cumpere produse de import, modificate genetic, cu chimicale, mai bine învață să colecteze selectiv și să își gestioneze singuri deșeurile decât să aștepte firmele de casă ale partidelor să își facă treaba, mai bine anunță ei furtul pădurilor decât să aștepte ca autoritățile de control să îi aresteze pe cei ce încalcă legea și așa mai departe.
Astfel, cel mai important lucru pe care îl spune indirect președintele României eșuate, prin mesajul de astăzi, este că Guvernul, Parlamentul și în general autoritățile centrale, nu au rezultate în acest domeniu. Au eșuat! Concret, demnitarii se focusează pe PNRR și nu știu cum să-l mai fenteze, adoptând o serie de fantasmagorii, corectând prostiile lăsate în urmă de Ghinea și USR-iști, evitând astfel să facă ceea ce ar aduce cu adevărat rezultate acestei tranziții ecologice reale, de care avem nevoie. Nu ne ajută cu nimic sesiunile foto făcute de parlamentari la acțiuni de mediu, promisiunile sau părerile de rău pe la TV. Nici măcar faptul că Iohannis a ieșit de 3 ori cu bicicleta în două mandate ori că s-a pozat la un proiect fals și eșuat, „O pădure cât o țară”. Trebuie schimbată și adaptată legislația pe tot ce înseamnă protecția pădurilor, poluare, sustenabilitate, parteneriat durabil cu mediul înconjurător și siguranța existențială a românilor. Prin lege sau prin Ordonanțe, că tot le plac lor OUG-urile.
Practic, ne confruntăm de mulți ani cu aceleași probleme: poluare, gestionarea deșeurilor și tăierea pădurilor, având aplicat două infringement-uri, pe poluare si tăieri ilegale, de către Comisia Europeană. România trebuie să prioritizeze oprirea deșertificării și să acorde o importanță mai mare agriculturii românești și alimentației cetățenilor săi. Țara noastră trebuie să își gestioneze mai atent resursele, mai ales apa potabilă. Implementarea SGR-ului (Sistemului de Garanție-Returnare pentru Ambalaje) a ratat toate termenele anunțate iar Klaus Iohannis ne promite că va face senzație, odată implementat…
Cine știe ce ne mai spune când revine din Africa? Omul este pasionat de beletristică!”, au precizat reprezentanții Partidului Ecologist Român.

Bianca Vasile,
Realitatea Ecologistă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *