DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Administrație

Partidul Ecologist Român, 33 de ani de existență

Deși ținută în data de 13, întâlnirea de la București a reprezentanților filialelor din țară ale Partidului Ecologist Român nu a fost una cu ghinion, ci dimpotrivă! Întruniți la sărbătorirea a 33 de ani de la înființarea partidului, participanții au avut un bun prilej de a schimba informații atât între filiale, cât și cu conducerea centrală, reliefând totodată evoluția pozitivă, în creștere a succeselor PER. Succese care atrag tot mai multe nume sonore alături de formațiunea politică la cârma căreia stă Dănuț Pop, unul dintre cei mai experimentați și mai cunoscuți membri ai partidului. Chiar și Călin Georgescu, expertul român în dezvoltare durabilă care a lucrat timp de 17 ani în Sistemul Națiunilor Unite, în domeniul conservării mediului, fost director executiv al Institutului de dezvoltare globală al Națiunilor Unite în perioada 2015-2016, a fost prezent alături de PER la acest eveniment național și s-a arătat interesat de o conlucrare cu această formațiune politică. Participarea domnului Călin Georgescu, care în anii ’90 a fost președintele organizației de tineret a Partidului Ecologist Român, ca și participarea altor personalități marcante ale politicii și economiei românești la evenimentul aniversar al PER, demonstrează că ecologia este un segment pe care îl îmbrățișează tot mai mulți și care va fi salvarea națiuni române.
Împreună cu participanții din țară au fost și reprezentanți ai Chinei și Cubei. Ca o pată de culoare: echipa cubaneză a adus la evenimentul PER o specialistă în confecționarea de țigări de foi, care au fost confecționate pe loc, în sală, sub ochii asistenței, și apoi au fost oferite, gratuit, pasionaților de fumat trabuc.
Au fost acordate distincții publice acelor membri care s-au dovedit a avea o activitate merituoasă în organizațiile din care provin, echipa gorjeană – una dintre cele mai numeroase din sală – având și ea parte de recunoștința conducerii centrale a partidului, președintelui filialei Gorj, Dumitru Miroiu, înmânându-i-se personal, la tribuna la care s-au ținut discursurile, placheta comemorativă.
PER devine tot mai mult, pe zi ce trece, un partid care se apropie, pas cu pas – cum ar zice un personal politic cunoscut – de politica înaltă, de care se ține seamă: cea parlamentară și, de ce nu? Chiar de o participare la actul de guvernare. Căci este greu de crezut că vreun ministru provenit din rândurile PER ar fi mai slab pregătit sau mai puțin român decât Virgil Popescu, Raluca Turcan, Ioana Mihăilă, Cristian Ghinea ori decât Dan Vîlceanu…
Cum trendul mondial dar mai ales cel european este de a pune un accent tot mai mare pe ecologie, pe protecția mediului, nu este deloc de mirare că un partid precum PER începe să devină tot mai atractiv pentru alegători, mai ales că, ușor-ușor, în sânul acestei formațiuni politice se strâng tot mai mulți oameni pe care cetățenii îi pot vota fără să aibă remușcări sau îndoieli. Iată de ce menționam anterior că, pas cu pas, PER devine o opțiune viabilă a primei scene politice românești. Iar că este așa o dovedește și faptul că partide mari, precum PSD ori PNL, aflate în vădită scădere de viteză, încep să acorde o atenție tot mai mare PER, pe care îl văd deja ca pe un oponent politic în creștere în ochii electoratului.
Evenimentul de la București s-a încheiat, târziu în noapte, cu un spectacol muzical folcloric la care au participat soliști și formații ce au încântat asistența interpretând cunoscute și îndrăgite melodii din repertorii de ieri și de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *