DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Social

O tragedie care putea fi evitată!

Suntem alături de toate victimele și familiile victimelor nefericitului accident colectiv de muncă de la cariera Jilț și transmitem sincerele noastre condoleanțe celor care, din această seară, numără cu un soț, un frate, un tată mai puțin. Din păcate, mai există victime care au fost trimise la spital în Craiova, ceea ce arată că nici starea de sănătate a acestora nu este una lipsită de pericole, oameni cărora le dorim însănătoșire grabnică și revenirea cât mai urgentă în sânul familiilor îngrijorate.
Însă, pentru ca acest fel de nenorociri să nu se mai întâmple și altora, trebuie luate TOATE măsurile, atât organizatorice, cât și tehnice. De aceea, Partidul Ecologist Român solicită, în primul rând, anchetarea cu mult simț de răspundere a acestui accident și tragerea la răspundere exemplară a celor vinovați, cu speranța că punerea „batistei pe țambal” nu va fi metoda de „rezolvare” a acestui accident colectiv. Pentru că, din păcate, dacă nu vor exista schimbări radicale, aceste accidente vor fi oricând posibile și în viitor.
Astfel, PER cere, într-o primă etapă, suspendarea tuturor celor care au avut răspunderi directe și indirecte cu nefericitul eveniment. Cerem demiterea / demisia tuturor celor care au permis / facilitat condițiile de transport respective, celor care aveau obligația ca să verifice starea tehnică a respectivului autovehicul, celor care aveau obligația să asigure transportul acelor salariați la și de la locurile de muncă, celor care au sarcina ca drumurile de acces să fie… ACCESIBILE – toate acestea în condițiile normale de funcționare ale unei țări europene aflate în secolul XXI! Cerem demisia conducerii C. E. Oltenia, ca fiind principalii organizatori și coordonatori ai întregii activități desfășurate acolo! Ocupă funcții DE RĂSPUNDERE, deci este normal ca SĂ RĂSPUNDĂ pentru toate problemele apărute în timpul mandatelor lor! Au salarii foarte mari și alte multe avantaje tocmai pentru că ocupă funcții DE RĂSPUNDERE, doar că, dacă ajung în astfel de situații (culmea, ușor previzibile de către un bun conducător!), TREBUIE SĂ RĂSPUNDĂ! Și nu doar acarul Păun, ci de la vlădică până la opincă! Căci în sarcina lor cade și organizarea muncii, și transportul personalului, și situația dezastruoasă a mașinilor și utilajelor, a drumurilor ș.a.m.d.
Ne reînnoim sincerele noastre regrete și păreri de rău față de victime și suntem alături de familiile greu lovite de tragedia care s-a întâmplat, întărind totodată solicitările noastre de rezolvare CU CELERITATE a cazului, anchetarea și tragerea la răspundere neîntârziată a tuturor vinovaților! Căci multe pot fi iertate, dar pierderea MULTIPLĂ de vieți omenești, mai ales pe timp de pace – NU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *