DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

General

Militarismul impus de NATO sufocă UE

Pe 10 ianuarie, liderii Uniunii Europene (UE), Charles Michel, președintele Consiliului European și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, precum și Jens Stoltenberg, secretarul general al Tratatului Atlanticului de Nord ( NATO), au semnat un parteneriat strategic la Bruxelles.
Textul lor, care nu este primul de acest gen, este foarte îngrijorător pentru viitorul păcii în Europa și în lume. El evocă dorința de a „păstra pacea, libertatea și prosperitatea”, dar nu ne lăsăm păcăliți. Războiul ni se pregătește pentru că fiecare război, așa cum demonstrează atât de bine universitara belgiană Anne Morelli, în cartea „10 principii ale propagandei de război”, a fost purtat întotdeauna în numele păcii și al autoapărării.
Nu militarismului NATO impus Uniunii Europene!
Ce este NATO? NATO este o organizație militară și agresivă, creată în 1948 pentru a amenința o țară care nu există de mai bine de 31 de ani, Uniunea Sovietică. Singura organizație militară de acest tip din lume, reunește în jur de treizeci de țări membre ale ONU pentru a le amenința pe celelalte, peste 160. Chiar dacă ea se foloseşte de acest mijloc, o face împotriva dreptului internațional și principiilor Cartei Națiunilor Unite, care se bazează pe securitate colectivă, dezarmare și diplomație. Singurele sale scopuri sunt să justifice cheltuielile nebunești ale lobby-urilor militar-industriale americane și să asigure supremația occidentală asupra lumii, într-o logică imperială și neocolonială.
Acest parteneriat strategic dintre UE și NATO este un adevărat scandal. UE ne este prezentată de zeci de ani ca un factor de pace în Europa. Educația Națională asta îi învață pe copiii noștri. Dacă aşa a fost cîndva, aşa ceva nu mai este deloc astăzi. Aliniaţi în spatele celor peste 100.000 de soldați americani aflați în funcțiune în prezent în Europa, al zecilor de focoase nucleare americane prezente în cel puțin șase țări europene, încălcând tratatele internaționale de dezarmare nucleară, liderii săi ne pregătesc pentru un nou război mondial!
Să nu lăsăm războiul din Europa să continue până la moartea ultimului ucrainean!
Acest text ipocrit, care a fost semnat, sub acoperirea denunțării agresiunii ruse, sub pretextul dreptului internațional și al Cartei Națiunilor Unite, pe care NATO o încalcă totuși prin însăși existența sa, este de fapt prezentat ca o justificare a războiului purtat prin „intermediar” de către NATO și UE în Ucraina. Da, vor combate Rusia cu sânge ucrainean, până moare ultimul ucrainean! Spre deosebire de adepţii războiului, care fac să moară zeci de mii de ucraineni pentru interesele lor sordide, Mișcarea pentru Pace, în timp ce denunță agresiunea rusă, cu o fermitate chiar mai mare decît o fac ei, apără dreptul internațional și Carta Naţiunilor Unite, face apel la singura modalitate de a salva ultima speranță pentru pace: INCETAREA IMEDIATĂ A FOCULUI.
Orice război se termină cu pace sau moarte. Acest parteneriat strategic al U.E. cu NATO este morbid și mortal. El justifică creșterea neruşinată ă a cheltuielilor militare, care ne privează de resursele de care avem nevoie în fața catastrofei ecologice. Ca Mișcare pentru Pace, noi am ales Pacea și Viața. Le cerem reprezentanților noștri, adică guvernului nostru, și tuturor bărbaților și femeilor atașați apărării Păcii și Vieții în țara noastră să refuze războiul, să refuze moartea inutilă produsă de Rusia și de NATO: să ne mobilizăm pentru Pace!

Pierre-Olivier POYARD,
membru al Secretariatului Național al Mișcării pentru Pace – Franţa

Traducerea şi adaptarea
Silviu Şomîcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *