DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Politic

Lupta pentru transparență și eficiență în administrația locală: Pupăzan versus Vulpe în comuna Câlnic

Într-un context în care cetățenii din comuna Câlnic se confruntă cu probleme legate de aprovizionarea cu apă în timpul verii, Daniel Pupăzan, unul dintre cei mai implicați consilieri locali din Gorj, s-a remarcat prin determinarea de a soluționa această situație. În contrast, primarul liberal Dumitru Vulpe pare să fi amânat investiția necesară, preferând să acționeze pe ultima sută de metri a mandatului său. Acest lucru a atras critici din partea lui Pupăzan, care a pledat pentru transparență în cheltuirea fondurilor publice și s-a opus deciziilor care ar fi afectat buzunarele cetățenilor. Totuși, în pofida eforturilor sale, inițiativele sale nu au fost susținute de majoritatea consilierilor, reflectând o problemă întâlnită în multe localități din România, unde propunerile benefice pentru cetățeni trec adesea pe locul doi în fața intereselor politice sau personale.
Vulpe Dumitru a amânat aceasta investiție la finalul mandatului, pentru ca cetățenii sa realizeze cât de mult a lucrat el, cu toate ca timp de 3 ani de zile, nu s-a făcut nimic în comună. Vulpe s-a apucat de treabă, așa cum știe el mai bine și a tocmit o firma sa facă un studiu hidrologic, scoțând din buzunarele câlnicenilor aproximativ 17.000 lei.
De reținut este că astfel de documentații costă în jur de 3000 – maximum 5000 lei, dar Vulpe acordă bani din bugetul local prin încredințare directă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *