DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

Liberalul social-democratizat Romanescu îi ajută financiar tot pe cei avuți

Iarna se apropie cu pași mari și nedumerirea târgujienilor care stau în blocurile din prefabricatele din beton construite prin anii ’70 este în permanentă creștere! Pentru că, lauda primarului Marcel Romanescu privind cele 4 noi blocuri anvelopate, duce cu gândul mai degrabă la faptul că anveloparea nu se face, conform necesităților, prima dată la locuințele cu pereții din materiale care cedează ușor căldura, așa cum sunt cele din 9 Mai, de exemplu, ci pe baza altor criterii, mai… necunoscute contribuabilului târgujian, cele 4 nou-anvelopate blocuri fiind dintre cele nou construite (cele de pe Strada Revoluției, de exemplu), pereții fiind din cărămidă și alte materiale de calitate, cu o pierdere termică redusă, iar cel din str. Magheru fiind din BCA!
Partidul Români pentru România reamintește domnului primar Romanescu faptul că aceste anvelopări trebuie făcute în temeiul legii – mai exact, în temeiul OUG nr.18/2009, privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, art. 1, alin. (6): „Realizarea lucrărilor de intervenție stabilite prin prezenta ordonanță de urgență are drept scop CREȘTEREA performanței energetice a blocurilor de locuințe, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților. Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe are drept scop reducerea consumurilor energetice din surse convenționale, diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră și introducerea, după caz, a unor surse alternative de producere a energiei.”, dar și O.U.G. nr. 18/2009, Art. 1. (1): „Prezenta ordonanţă de urgenţă stabileşte lucrările de intervenţie pentru izolarea termică a blocurilor de locuinţe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, etapele necesare realizării lucrărilor, modul de finanţare a acestora, precum şi obligaţiile şi răspunderile autorităţilor administraţiei publice şi ale asociaţiilor de proprietari.”
PRR cere explicații primarului Târgu-Jiului cum se face că anvelopările blocurilor, pentru reducerea consumurilor de agent termic, implicit a COSTURILOR cu încălzirea, s-au făcut până acum doar în zona centrală și la blocuri în care stă multă „lume bună”, pentru care banii de încălzire nu sunt o problemă, în vreme ce „clasa de jos”, din cartierul 9 Mai și nu numai, care privește cu groază cum cresc prețurile la lemne și la gaze, este uitată cu desăvârșire chiar ȘI de către primarul actual, subit îndrăgostit de social-democrație…
Să repetăm: Programul național multianual privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe slab izolate din construcție (pereți din beton, cu transfer termic MARE prin pereți), nu pentru blocurile BUNE, bine izolate termic, din BCA, cărămidă mare, cu găuri ș. a. !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *