DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațieSocial

„HAI LA TREABĂ!” (2)

(valabil pentru statul român, prin instituțiile abilitate!) 

Somn ușor România, Ion Iordache și prietenii sunt la TREABĂ!

 

– Episodul 1, anexăm linkul: 

https://dreptatesociala.ro/hai-la-treaba-pentru-noi/

– Azi, episodul 2: prezentăm YDAIL CONSTRUCT SRL și Adrian Mangu, primarul comunei Bărbătești:

În ultimele zile s-a observat că cei care ar trebui să tacă și să dispară din viața politică a județului Gorj s-au trezit vorbind despre justiție, corectitudine și probleme sociale dar și despre soluții?! 

Ziarul independent Dreptate Socială vă prezintă situația comunei Bărbătești, din județul Gorj, acolo unde de mai mulți ani s-au pus pe treabă două tabere: primarul Adrian Mangu (membru marcant al Lotului YDAIL,  prezentat ani la rând de toată mass media din România) și conducătorul de drept al YDAIL CONSTRUCT SRL, care este și stăpânul Gorjului și abonatul banilor publici din Gorj, în persoana lui Ion Iordache.

Ion Iordache, care și-a început cariera în mediul afacerilor cu onorabila meserie de buldozerist, așa cum este prezentat de mass media și în special de Antena 3 TV și, în prezent, pe lângă faptul că este traseist politic, este și cel mai „mufat” la banii publici – asta datorită funcției pe care o are, ca senator în Parlamentul României și președinte al PNL Gorj (că așa a vrut Gigel Știrbu, de la Olt, Nicolae Ciucă și plagiatorul Lucian Bode, să nenorocească un județ și așa căpușat prea mult de MAFIE!)

☆ Conform corespondenței oficiale purtate de Peptenatu Valeriu-Marius (voluntar civic) cu statul român, prin:

  1. Inspectoratul de Stat în Construcții România 

▪︎ S-a identificat:

– sediul Primăriei Bărbătești și Căminul Cultural Bărbătești, din județul Gorj, nu sunt racordate la rețeaua de canalizare;

– stația de epurare nu funcționează;

– nu există o evidență a solicitărilor pentru branșament și racorduri la rețeaua de canalizare, iar cei care s-au racordat au făcut-o ilegal, deoarece nu au obținut acordul proprietarului Drumului Județean 661, care este Consiliul Județean Gorj, nu au proiecte și nu s-au legat la canalizare cu firme specializate, nu au respectat legea;

– valoarea lucrărilor efectuate și achitate de UAT comuna Bărbătești, din județul Gorj, pentru instalația de canalizare și stația de epurare la Ydail Construct SRL este de 4.022.049,76 lei. 

  1. Consiliul Județean Gorj, adresa nr. 1/30 din 26.07.2022 

– spune clar: în ultimii 5 ani nici o persoană din satele Musculești, Petrești și Bărbătești nu a solicitat la CJ Gorj acord/autorizație de amplasare și acces la Drumul Județean 661, pentru branșament și racordare la canalizare. 

– Primăria Bărbătești a solicitat la CJ Gorj, prin adresa nr. 2751 din 15.07.2022, înregistrată la sediul UAT județul Gorj sub nr. 11993/18.07.2022, pentru a obține acordul de racordare la sistemul de canalizare menajeră în satele Musculești, Petrești și Bărbătești, fără a depune documentația necesară obținerii acestuia.

 

  1. INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN GORJ, prin adresa nr.242.592 /29.08.2022

– Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a identificat:

* stația de epurare nu funcționează la sistemul de canalizare din comuna Bărbătești, din județul Gorj; 

* nu au fost identificate substanțe periculoase (necesare la funcționarea stației de epurare) și totodată nu există personal angajat care să gestioneze procesul tehnologic pentru funcționarea acesteia.

 

  1. Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Jiu, prin adresa nr.10985/IS/ 02.08.2022

– recepția a fost făcută la sistemul de canalizare din comuna Bărbătești prin procesul-verbal nr. 3220/22.09.2020;

– apele uzate care provin de la sediul primăriei Bărbătești sunt colectate într-un bazin vidanjabil, care se descarcă spre stația de compresoare (stația de compresoare aparține SC OMV Petrom SA și nu mai există).

– UAT Bărbătești nu deține autorizație de gospodărie a apelor pentru funcționarea rețelei de canalizare; 

– până la obținerea autorizației de gospodărie a apelor și punerea în funcțiune a stației de epurare se obligă vidanjarea și descărcarea apelor fecaloid-menajere într-o stație de epurare conformă .

 

  1. Guvernul României prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Garda Națională de Mediu, prin Comisariatul Județean Gorj, a emis două adrese răspuns:

     [01] – nr.214/CJ GJp/11.07.2022, identifică

     * la data efectuării controlului s-a identificat următoarele probleme: 

        (A) Stația de epurare nu funcționa!

         (B) Apele uzate din rețeaua de canalizare, colectate în bazinul de beton al stației de epurare erau evacuate printr-o conductă direct în râul Gilort, fără a fi supuse procesului de epurare! 

         (C) Apele uzate de la primăria Bărbătești și Căminul Cultural Bărbătești erau dirijate prin conducte spre stația de compresoare Bărbătești, care este dezafectată și se scurg producând poluare! 

      [02] – nr.229/CJ GJp/11.08.2022,identifică:

         (A) Stația de epurare din nou nu funcționează. 

         (B) Primarul Adrian Mangu a antrenat la contractarea de servicii de vidanjare cu SC CAROMION SRL, având pe acte o instalație completă de canalizare și stația de epurare funcțională fictiv, fiind în garanție și achitată către YDAIL Construct SRL. 

         (C) UAT Bărbătești prin primarul Adrian Mangu au solicitat celor branșați ilegal (ilegal cu acordul tacit al primarului Adrian Mangu…) să nu mai folosească canalizarea.

Există proprietăți racordate ilegal, cu acceptul UAT Bărbătești care cheltuiesc banii publici cu canalizarea dar nu încasează nimic!

▪︎ Alt ziar local care prezintă situația reală:

https://www.asingorj.ro/statia-de-epurare-a-apelor-din-barbatesti-nu-functioneaza-apele-uzate-sunt-evacuate-in-gilort/

Dacă în județul (la Stăpân) Gorj nu avem pretenții prea mari ca Inspectoratul de Poliție Județean Gorj să aplice legea, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu este interesat să-l aibă de client, momentan, pe Adrian Mangu, Ion Iordache și YDAIL CONSTRUCT SRL, spun momentan deoarece nu este de competența lor, fiind de competența Direcției Naționale Anticorupție România mai mult, ne îndoim că statul român vrea cu adevărat să verifice activitățile SC YDAIL CONSTRUCT SRL și să clarifice situația de la Bărbătești! 

Statul român, prin pasivitatea din Justiție și Poliție, este complice cu cei care încalcă legea în mod repetat și obțin milioane de euro din banii publici făcând lucrări nefuncționale în județul Gorj!

Cum să se sesizeze din oficiu cei de la IPJ Gorj și mai ales de la SICE, care visează la pensionare, dacă sunt cuminți, locuri calde pe la UAT-uri controlate de Ion Iordache și avem deja cazuri similare:

https://presafarastapani.ro/politistul-acuzat-ca-si-a-batut-nevasta-judecatoare-angajat-consilier-al-primarului-din-rovinari-ofiterul-e-tanar-pensionar/

Cum să se sperie YDAIL de spălătoria de dosare penale de la Structura Teritorială DNA Craiova, când acolo nu se atinge nimeni de județul Gorj când vin denunțuri penale?!

Să mai vorbim despre unitățile de parchet din județul Gorj? Este o pierdere de timp azi, dar în altă zi vom detalia ce procurori corupți avem, ce relații au cu infractorii, ei sau familia din care provin, sunt deja depuse aceste acuzații la instituțiile statului român abilitate, dar și la Uniunea Europeană cu subiect și predicat! 

■ Prezentăm ce spune mass-media din România cu privire la Ion Iordache, cel care s-a trezit vorbind de corectitudine și normalitate într-un județ unde el este abonatul principal la banii publici: 

▪︎ Antena 3 (YouTube):

 https://youtu.be/Bk4kbD7NEaI?si=9o_82h0a-DvabJQV

▪︎ Tele 3 Media (YouTube):

https://youtu.be/cZXPdCFHqqU?si=BcBSBthiio7cTb65

▪︎ ziar local:

https://presafarastapani.ro/cum-salveaza-senatorul-baron-iordache-complexul-oltenia-si-a-facut-firme-concurente-ceo-de-producere-a-energiei-asociat-cu-magnatul-petrolului-comanescu/

▪︎ Antena 3:

https://www.antena3.ro/amp/ion-iordache-senator-liberal-turceni-avere-11-milioane-metri-patrati-593458.html

▪︎ ziar național:

https://www.avertisment.net/ion-iordache-salvatorul-complexului-oltenia/

▪︎ ziar local:

https://gorjeanul.ro/liderul-pnl-senatorul-iordache-49-de-contracte-cu-ce-oltenia/

▪︎ Realitatea TV:

https://www.realitatea.net/stiri/actual/fiul-unui-senator-pnl-afaceri-cu-statul-de-300-de-milioane-de-lei-cum-sa-imbogatit-firma-din-gorj-din-contracte-pe-banda-rulanta_64a2feaa4fb3020ee32bccb2

▪︎ ziar local:

https://gorjeanul.ro/firma-fondata-de-senatorul-iordache-contracte-cu-statul-de-peste-60-de-milioane-de-euro/

▪︎ ziarul național Libertatea:

https://www.libertatea.ro/stiri/baiatului-presedintelui-pnl-gorj-a-castigat-contracte-cu-statul-de-300-de-milioane-de-lei-cu-firma-infiintata-de-tatal-lui-ar-putea-castiga-de-5-ori-mai-mult-4607340

▪︎ ziarul național Adevărul 

https://adevarul.ro/stiri-locale/targu-jiu/senator-liberal-cu-1000-de-contracte-cu-2065623.html

▪︎ ziar local:

https://igj.ro/actualitate/ion-iordache-baiatul-meu-este-actionar-la-ydail.html

▪︎ ziar local:

https://jienii.ro/mosierul-ion-iordache-luat-la-puricat-in-presa-centrala-afaceri-cu-statul-de-peste-100-de-milioane-de-euro/#google_vignette

▪︎ ziar regional:

https://www.gds.ro/Actualitate/2020-12-14/ion-iordache-cel-mai-bogat-parlamentar-de-gorj-88-de-terenuri/

▪︎ formațiunea politică AUR Gorj:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0GU9cFNq3aiMWDK5hgy53gDHMbfdDCNosLPQGKjHrTxgMFnNak6uaqHwVBBjnQzYKl&id=100072338316463&sfnsn=mo

■ Prezentăm realitatea cu privire la Lotul YDAIL și Primarii care au fost cercetați pentru obținerea de foloase necuvenite de la YDAIL Construct SRL și au scăpat ca și alții când sau eliminat probele aduse de SRI, DGIPI deoarece doar în România bananieră se face așa ceva că în UE niciodată nu ar fi posibil așa ceva:

„…Dosarul a stat în procedura camerei preliminare la instanțele de judecată până la data de 23 septembrie 2019, când judecătorii au decis definitiv restituirea cauzei la parchet, pentru eliminarea interceptărilor efectuate cu Serviciul Român de Informații, urmare a aplicării deciziilor Curții Constituționale.

Urmare a eliminării interceptărilor, în cauză s-a dispus de procuror clasarea la data de 19.06.2020, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c din Codul de procedură penală, întrucât nu mai erau probe suficiente pentru trimiterea în judecată. ….”

https://www.pandurul.ro/articol/lista-completa-a-spagilor-primite-de-inculpatii-di_73802.html

https://www.tvsud.ro/video-reactia-procurorilor-in-cazul-primarilor-retinuti.html


„Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj către TV SUD cu privire la Lotul YDAIL!”

Link comunicat trimis către TV SUD:

http://ptgorj.mpublic.ro/drept_la_replica/3804%20TV%20SUD%20drept%20la%20replica.htm

  • Nr. 3804/VIII/3/2021                                          Data: 09.04.2021

                    C ă t r e. TV SUD 

– Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, cu referire la articolul „Reținuți abuziv… apropiații senatorului Iordache scapă și de controlul judiciar”, publicat de dvs. în data de 08.04.2021, sub semnătura „Micky N.”, vă solicităm să publicați următorul drept la replică:

Articolul publicat conține aspecte nereale:

Precizăm că în dosarul nr. 228/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cercetările sunt efectuate de către organele de poliție, sub supravegherea procurorului desemnat. În cauză organele de poliție și nu procurorul de caz, astfel cum eronat se menționează în articolul publicat, au dispus reținerea preventivă a celor 3 inculpați și au propus arestarea preventivă a acestora. Procurorul nu a formulat propunere de arestare preventivă, a celor 3 inculpați, ci a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune.

În ceea ce privește dosarul intitulat de presă „Lotul YDAIL” (dosar nr. 131/P/2018), nu au fost pronunțate niciodată hotărâri de achitare a inculpaților de către instanțe, iar magistratul procuror Lavinia Ilie nu a fost niciodată sancționată disciplinar urmare a reclamațiilor formulate de către reprezentanți ai SC YDAIL CONSTRUCT SRL.

Referitor la comunicatul de presă al YDAIL CONSTRUCT, publicat de TV SUD în articol, precizăm următoarele:

Măsura controlului judiciar pe cauțiune dispusă de procurorul de caz, în dosarul nr. 228/P/2019, cu privire la cei trei inculpați în cauză a fost revocată de judecătorul din cadrul Tribunalului Gorj la data de 08.04.2021, însă motivarea hotărârii nu este încă redactată, nefiind primită nici până în acest moment de procuror și de părți, situație în care în mod cu totul tendențios se transmite opiniei publice de către YDAIL CONSTRUCT că judecătorul ar fi reținut că „nu există temei juridic pentru măsurile dispuse, în mod evident, cu rea intenție” a procurorului de caz.

Procurorii nu au atacat hotărârea, întrucât aceasta este definitivă, potrivit legii.

De asemenea, precizăm că în mod tendențios se susține în comunicatul YDAIL CONSTRUCT că „din 2014 și până în prezent mai mulți dintre angajații noștri au fost hărțuiți de procurorul Lavinia Ilie” și „din 2014 și până acum, procurorul Lavinia Ilie a deschis mai multe dosare… Aceste dosare nu au ajuns niciodată în instanță din lipsă de probe”.

Precizăm că procurorului Lavinia Ilie i-au fost repartizate spre soluționare 4 dosare penale privind infracțiuni legate de activitățile SC YDAIL CONSTRUCT SRL: 442/P/2014, 131/P/2018, 132/P/2018 și 228/P/2019.

Prin rechizitoriul întocmit la data de 25.07.2018, în dosarul nr. 131/P/2018 (intitulat de presă „Lotul YDAIL”) au fost trimiși în judecată 8 inculpați pentru infracțiuni de corupție (dosarul privind mai mulți primari și reprezentanți ai SC YDAIL CONSTRUCT SRL).

Dosarul a stat în procedura camerei preliminare la instanțele de judecată până la data de 23 septembrie 2019, când judecătorii au decis definitiv restituirea cauzei la parchet, pentru eliminarea interceptărilor efectuate cu Serviciul Român de Informații, urmare a aplicării deciziilor Curții Constituționale.

Urmare a eliminării interceptărilor, în cauză s-a dispus de procuror clasarea la data de 19.06.2020, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. c din Codul de procedură penală, întrucât nu mai erau probe suficiente pentru trimiterea în judecată.

Prin rechizitoriul întocmit la data de 30.03.2021 în dosarul nr. 132/P/2018 s-a dispus trimiterea în judecată a 4 inculpați, toți având calitate în SC YDAIL CONSTRUCT SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. b și alin. 2 din Legea nr. 241/2005 (3 inculpați), respectiv complicitate la această infracțiune (1 inculpat), referitor la neînregistrarea în totalitate în evidența contabilă a SC YDAIL CONSTRUCT SRL Turceni a veniturilor realizate din activitatea comercială a societății în perioada 05.01.2015-10.11.2015, venituri în cuantum total de 1.656.647 lei, din vânzarea produselor din beton, agregate din balastieră și alte materiale, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 534.402 lei, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Gorj.

Raportat la cele precizate, considerăm că relatările din comunicatul de presă al YDAIL CONSTRUCT, publicate, nu au corespondent în realitate și sunt tendențioase.

                                PRIM-PROCUROR,”

* La final vă prezentăm în clipul video și părerea spusă public de primarul Adrian Mangu în ședința de Consiliul Local al Comuna Bărbătești despre Ion Iordache dacă este interesat să investească în fotovoltaice la Bărbătești,  acesta cunoscându-l bine (din lotul YDAIL când a primit foloase necuvenite,  lucru prezentat de presă și Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj public) a spus că nu este interesat Ion Iordache deoarece nu a terminat de furat la Turceni și Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A capital majoritar de stat / CEO.

Anexăm linkuri de presă, părerea lui Adrian Mangu de Ion Iordache și răspunsuri de la Statul Român cu privire la cazul Comunei Bărbătești cu lucrarea care nu funcționează dar care a fost achitată lui YDAIL CONSTRUCT SRL, poate vă dați seama că Ion Iordache nu ar trebui să vorbească el de alții și Statul Român să se trezească…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *