DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Fără categorie

„Hai la treabă!” (pentru noi!)

Formațiunea politică PNL Gorj îndeamnă, de mai mult timp, cetățenii să se alăture lui Ion Iordache și grupării sale pentru a se apuca „de treabă”. Dar nu spune că ei sunt în „treabă” de mult timp și nu mai este o noutate că Ion Iordache e principalul client al banilor publici proveniți de la UAT Consiliul Județean Gorj, UAT-urile din județul Gorj, Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și oriunde se poate apuca de treabă, dar cu bani publici, ca orice liberal care se respectă (în cazul nostru fiind vorba despre un traseist politic, care nu are o doctrină politică și a trecut pe la PD, PNL, ALDE, PSD, Forța Dreptei, în funcție de posibilitățile de a atrage cât mai mulți bani publici către firmele sale).

Cum în PNL Gorj funcționează sloganul „Ce face șeful, facem și noi”, a apărut pe scena abonaților la bani publici și Gabriela Târsu (fostă Gângioveanu), care l-a urmat pe Ion Iordache, în ultimii ani, la toate formațiunile politice pe unde a migrat șeful.

Cetățeanul Ion Iordache a ajuns senator în Parlamentul României, pe listele PNL Gorj, și, după ce a făcut o escală pe la formațiunea politică Forța Dreptei, cu complicitatea unor peneliști de la vârful național al PNL, a preluat organizația PNL Gorj, pe persoană fizică. Pe sloganul „Cine nu este cu noi este împotriva noastră!”, a făcut „concediere colectivă” la cea mai puternică organizație a PNL Gorj – filiala municipală Tg. Jiu a PNL, pe care i-a „transferat” la PSD Gorj.

L-a urmat pe Iordache prin 4 partide, în 4 ani. Recompensa: contracte pe bani publici

Consiliera afaceristului Iordache a devenit traseist politic, din atașament față de șef. Gabriela Târsu, fostă Gîngioveanu, l-a urmat pe Ion Iordache în patru partide, în ultimii patru ani.

Conform articolului de presă: https://presafarastapani.ro/foste-jurnaliste-aciuate-in-politica-afaceri-cu-bani-publici-si-posturi-fara-competente/

În 2018, după ce a plecat de la televiziunea locală la care realiza o emisiune ce-i trăda părtinirea politică, Târsu a apărut de-a dreapta afaceristului din Turceni, Ion Iordache, care ajunsese lider local în ALDE. A fost prezentată, inițial, ca purtător de cuvânt, iar în scurt timp a fost „promovată” șefă a femeilor din organizație. După ieșirea de la guvernare a ALDE și după alegeri ce nu i-au adus nimic, Iordache a bătut la ușa PSD, unde a introdus-o și pe Gabriela Gângioveanu, care și-a motivat decizia spunând că are încredere în social-democrați și a primit funcția de vicepreședinte al organizației de femei de la Târgu Jiu.

După câteva luni, când încercările lui Ion Iordache de a ajunge pe lista de parlamentari au eșuat, consiliera a demisionat și ea din PSD-ul în care își declarase încrederea. Ajuns senator pe listele PNL, Iordache a făcut-o consilieră la cabinetul senatorial pe fosta jurnalistă. Politicianul s-a supărat și a plecat la Forța Dreptei, unde și-a făcut apariția și Gabriela. De câteva luni, senatorul s-a întors în PNL, după ce și-a aranjat accederea în funcția de președinte, iar Gabriela Gîngioveanu l-a urmat și aici și a primit chiar o funcție importantă politic, fiind desemnată secretar general.

Contracte de zeci de mii de euro, prin firma fără NICIUN angajat

Pe traseul politic, Târsu a făcut o haltă la Primăria Peștișani, fiind remunerată printr-un proiect cu finanțare europeană. În 2020, a fost angajată part-time, însă surse locale spun că fosta jurnalistă nu a trecut prea des prin comună. Consiliera senatorului din Turceni a beneficiat, în ultimii ani, de contracte din bani publici, în zona de influență a șefului. Unele dintre ele le-a obținut de la asociația condusă de cumnata lui Iordache, Cristina Cilibiu, actuala prefectă de Gorj.

Firma MGC PARS, la care Gabriela Gîngioveanu este unic asociat și administrator, a primit 210.505 lei, prin Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Sudul Gorjului și Asociația GAL Amaradia Gilort, împărțiți în patru contracte, pentru „organizare de evenimente” și materiale promoționale, în 2019 și în 2021. Deși scopul declarat al organizațiilor de acest fel este dezvoltarea comunităților rurale, parte din fondurile publice obținute se scurg către acoliți, pe activități sau acțiuni inutile.

Firma a obținut, numai în acest an, prin două contracte, de la Primăria Bolboși, 103.050 lei.

Pe 11 iulie a.c., Primăria Bolboși contractează firma MGC Pars, să organizeze zilele comunei. Valoarea contractului: 89.050 lei. În luna septembrie, aceeași primărie acordă un nou contract, în valoare de 14.000 de lei, firmei Gabrielei Târsu, pentru „servicii de organizare evenimente – festivalul lăutarilor”.

Firma prin care a câștigat peste 300.000 de lei, din bani publici, figurează cu zero angajați, în ultimii trei ani, conform datelor oficiale, de pe portalul ANAF.

Această prezentare apare în articolul realizat de către Irina Stoian în presafarastapani.ro, la data de 14 decembrie 2022.

Azi, 13 august 2023, revenim cu noi detalii despre Societatea MGC PARS S.R.L. Târgu Jiu:

  • Număr de ordine în Registrul Comerţului: J18/1038/2019, atribuit în data de 12.08.2019,
  • Cod unic de înregistrare: 41511444

Societate care și-a continuat marșul triumfal de atragere a banilor publici pe criterii politice după sloganul patentat chiar de ei: Ion Iordache, Gabriela Târsu…: „Hai la treabă!”. Observăm că Zilele comunei Bolboși, desfășurate în perioada 12-13 august, au fost atribuite spre organizare de către UAT comuna Bolboși, din județul Gorj, către ofertantul MGC PARS S.R.L. Târgu Jiu, pentru „doar” modica sumă de… 126.000 ron. Ca aceste „biznis”-uri ocazionale, profitabile și cu dedicație din banii publici ajung și la Gabriela Târsu (fostă Gîngioveanu). Și nu doar o dată, sau din întâmplare, această distinsă doamnă devine și ea abonată la obținerea de foloase prin afaceri cu UAT-urile, încasând bani publici. Doar tradiția merge mai departe: „Ce face șeful, facem și noi”…

Am tras acest mic semnal de alarmă pentru a vă prezenta modul serios în care Ion Iordache și Gabriela Târsu „s-au pus pe treabă” prin județul Gorj, iar cum la noi presa locală primește, direct sau indirect, anumite avantaje financiare, tot de la clasa politică și de la banii publici, s-au obișnuit să o prezinte mai rar pe „numărul 2” din PNL Gorj, în persoana Gabrielei, căreia au început și ei să-i placă, de mai mult timp, banii publici și încearcă, prin voluntari civici de ocazie, pe mediul online, să prezinte cum că doar PSD Gorj ar avea câteva persoane de sex feminin care ar face afaceri cu statul, iar la PNL este disciplină și toată lumea face afaceri din greu doar în mediul privat, ocolind banii publici. Cu o excepție, numită Irina Stoian, nimeni nu are curaj să prezinte activitatea profitabilă pe care o are, în ultimii ani, „doamna de fier” din PNL Gorj, Gabriela Târsu, cu UAT-uri din județul Gorj…

La final, să ne amintim despre evoluția „trebii” lui Iordache:

https://www.antena3.ro/amp/ion-iordache-senator-liberal-turceni-avere-11-milioane-metri-patrati-593458.html

https://gorjeanul.ro/liderul-pnl-senatorul-iordache-49-de-contracte-cu-ce-oltenia/

https://www.avertisment.net/ion-iordache-salvatorul-complexului-oltenia/

https://www.sabotorii.ro/articol/omul-cu-epoleti-din-spatele-lui-iordache_10777.html

https://youtu.be/Bk4kbD7NEaI

https://gorjeanul.ro/firma-fondata-de-senatorul-iordache-contracte-cu-statul-de-peste-60-de-milioane-de-euro/?fbclid=IwAR1Xj1o3sVfvPBxKT-l2qxX1rH_KTu7OqfOHz34HKx6YPwnemCrSZd8JJto

https://jurnalul.ro/stiri/politica/familia-parlamentarului-latifundiar-ion-iordache-a-castigat-anul-acesta-contracte-pe-banda-rulanta-pentru-reabilitarea-drumurilor-936454.html?fbclid=IwAR0ayo01A2AsFTiUGqiKwYsus0q9vg5iOB-lw7LT8djWxyWKrQc1rrNM6gk

https://presafarastapani.ro/cum-salveaza-senatorul-baron-iordache-complexul-oltenia-si-a-facut-firme-concurente-ceo-de-producere-a-energiei-asociat-cu-magnatul-petrolului-comanescu/

 

2 comentarii la „„Hai la treabă!” (pentru noi!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *