DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

GUVERNUL E CEL MAI MARE HOȚ!

De la bun început, ca să n-avem vorbe la proces – deși mi-aș dori enorm unul cu ăștia, dar se știu cu musca pe căciulă și le-a căzut curaju-n opinci, gura ce mai e de ei, un proces ar arăta tuturor că împăratul e urât și gol!!! – este bine să definim de la început niște lucruri. Și luăm definițiile OFICIALE, chiar de la mama lor…

DEX:
HOȚ, HOAȚĂ, hoți, hoațe, s. m. și f. 1. Persoană care fură.

Furtul, Codul penal
Art. 228. –
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt și dacă bunul aparține în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârșirii acel bun se găsea în posesia sau detenția legitimă a altei persoane.

DEX:
NEDREPT, NEDREAPTĂ, nedrepți, -te, adj. 1. (Adesea adverbial) Care nu este drept, obiectiv cu cei din jur; care nu este conform cu dreptatea, cu normele stabilite; incorect, abuziv.

Să-ncepem, deci…

Hoții din Guvern dau iarăși atacul la buzunarele pensionarilor, „dușmanii de moarte” ai guvernării actuale!
„Pentru pensiile peste 2.000 de lei, se va plăti un impozit”, a găvărit săraca doamnă ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu. (https://www.romaniatv.net/categoriile-de-pensii-impozitate-de-la-1-ianuarie-si-cat-ia-statul-din-ele_7993861.html)
Ce-nseamnă asta? Păi, să vedem…
Potrivit informațiilor oferite de guvern, pensionarii care încasează pensii mai mari de 2.000 de lei vor fi impozitați cu 10%. Schema de impozitare este clarificată în detaliu. Aceasta se aplică de la 1 ianuarie 2024:
– 10% impozit pentru suma mai mică sau egală cu câștigul salarial mediu net. Câștigul salarial mediu net este de 4.500 lei, iar majoritatea pensiilor nu depășesc această sumă. Asta înseamnă dacă aveți o pensie între 2.000 și 4.500 de lei net, atunci plătiți 10% impozit.
– 15% pentru partea dintre câștigul salarial mediu net și câștigul salarial mediu brut folosit pentru bugetul asigurărilor sociale;
– 20% pentru suma care depășește câștigul salarial mediu brut folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Ce nu s-a spus însă de cei din guvern: PENSIILE SUNT CALCULATE LA NET, deci AU MAI FOST IMPOZITATE O DATĂ!!! E ca și cum ai cere impozit SUPLIMENTAR de 10, 15, 20% de la cineva care și-a depus salariul în cont bancar!!! De ce? Pentru că nu mai au guvernanții ce fura și nici nu-i duce capu’ să-și facă singuri banii de furat, așa că, la lenea și habarnismul lor, cel mai simplu e să pui niște impozite celor care AU bani, care au muncit o viață pentru acei bani, și pe care i-ai luat tu, guvern, cu japca, și te-ai făcut arendaș peste ei!
Adică, după ce că statul NU DĂ DOBÂNDĂ pentru zecile de ani când a folosit banii MEI din fondul de pensii la toate prostiile lui (milioane de vaccinuri luate aiurea, fiare vechi ale NATO etc.), dar ÎMI FURĂ și din ce am pus deoparte pentru vremurile neputinței și durerilor!!!  Ca să mai fure și banii celor care nu ar fi îndeplinit condițiile ca să intre între cei pensionați după ani și ani de muncă, i-a băgat și pe cei care ar fi fost, în mod normal, beneficiari de ajutoare sociale de la stat, nu din buzunarele celor care au muncit toată viața, că… ce să facă pensionarii cu atâția bani, dacă se-mbogățesc cumva din munca lor?! și, în loc să se dubleze pensiile celor care au muncit, băgând guvernul mâna-n buzunarul pensionarilor ca să dea și celor care n-au muncit, a putut să fure banii de la ajutoare, că tot rămăseseră fără beneficiari, că se mutaseră la pensionarii care au muncit toată viața…   

Să luăm un exemplu, arbitrar, ca să vedem parșivenia acestui guvern HOȚ, care o să vrea să fie IARĂȘI LA PUTERE, la toamnă: o pensie care acum este de 1756 lei și una de 1765 lei. Cu doar 9 lei mai mare, deci…
Calculele de impunere după 1 ianuarie sunt următoarele:

1756 lei (acum) x 1,138 (indexarea de la 1 ianuarie) = 1999 lei – pensia aceasta și DOAR cele mai mici acum de 1756 lei NU SE IMPOZITEAZĂ.
Desigur, plafonul de neimpozitare NU a suferit și el o indexare de 13,8%, ca să devină 2.276 lei, cum ar fi fost normal, așa că, prin 2025, inclusiv cei cu pensia minimă vor plăti impozit…

Să mai luăm la calcule o pensie care DEPĂȘEȘTE CU 9 LEI plafonul de impozitare.
1765 lei x 1,138 (adică indexarea) = 2.008 lei

2.008 lei – 200,8 lei (adică 10% impozit!!!) = 1.807 lei

1.807 lei – 1.765 lei = 42,2 lei. (adică valoarea rămasă a indexării, de care „beneficiază” buzunarul pensionarului)

2.008 lei – 1765 lei = 243 lei

243 lei – 42,2 lei = 200,8 lei FURAȚI DE LA PENSIONARI!!!

Iată DOVADA că guvernul cel HOȚ în loc să acopere inflația pe care TOT ACEST GUVERN a făcut-o, dă cu o mână ca să aibă de unde lua cu două!!!

Așadar, INDEXAREA pensiilor de peste 2.000 lei este, ÎN REALITATE, de circa 2,39%…

Băi, Ciolacule, cum rămâne cu promisiunea că nu vei introduce noi taxe??? Deci, dai o sumă de bani CA SĂ SĂRĂCEȘTI ȘI MAI MULT PENSIONARII???

Desigur, nici nu mai iau în calcul și alt aspect: cel care ACUM are o pensie cu 9 lei mai are, DUPĂ INDEXARE, de la ianuarie, va avea o pensie CU 192 LEI MAI MICĂ DECÂT CEL CARE AVEA PENSIA MAI MICĂ, deci… INDEXAREA CARE TE SĂRĂCEȘTE, DACĂ AI MUNCIT TOATĂ VIAȚA.

Și, observați că n-am calculat nicăieri pierderea de putere de cumpărare, ci doar pierderea contabilă, de lei-tramvai, bașca discriminarea față de cei care au muncit mai mult, în raport cu cei care au muncit mai puțin.

P.S.:
Facem pariu că, în cel mai rău caz, în anul 2027, 90% dintre pensionari, indiferent cât au muncit și unde, vor avea PENSIA MINIMĂ și vor plăti impozit de măcar 10% pe sărăcie? Desigur, unica excepție vor fi pensionarii speciali…

Dacă NU VĂ DORIȚI AȘA CEVA, există un singur lucru de făcut: IEȘIȚI LA VOT ȘI NU VĂ MAI VOTAȚI DUȘMANII PENTRU UN MIC ȘI-O BERE!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *