DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațiePoliticSocial

„Greuceanu” de Jupânești, pe cale să devină „Olandezul zburător”?

Comuna Jupânești este pe cale de a deveni un „Las Fierbinți” al Olteniei. Personajul de basm („Greuceanu”, cum îi spun în semn de alint unii prieteni primarului Ion Gîrniceanu) din fruntea comunei nu dă doi bani nici pe lege și nici pe consilierii locali. A demonstrat-o în nenumărate rânduri, arătând (in)capacitatea sa de a gestiona și de a rezolva problemele comunității căreia pare că i-ar aparține. După cum spune însuși viceprimarul Constantin Bușe, în loc să-l intereseze problemele reale ale comunității – gazele, drumurile asfaltate ș.a.m.d. –, personajul din basmul nostru le servește consilierilor locali un proiect de hotărâre deși lucrările deja au fost încredințate în mod direct către o firmă, încă din luna… februarie!!!
Dacă facem apel la memorie, ne amintim și de un alt scandal al cărui protagonist a fost același „Greuceanu”: cu un an și ceva în urmă, viceprimarul Bușe a propus desființarea postului de consilier personal al primarului, pe care l-a ocupat în ultimul an fosta primăriță PSD a comunei… Berlești, Maria Dumitrașcu. Proiectul de hotărâre a fost votat de 8 din cei 11 consilieri locali, inclusiv de aleși ai Partidului Social Democrat. Însă primarul a considerat că s-a comis o ilegalitate și a sesizat Prefectura Gorj.
„Greuceanu” al nostru greșește de două ori, afirmă viceprimarul Bușe, și anume: pe de-o parte, nu ține cont de lege, pe de altă parte se șterge pe cizme cu statutul consilierilor locali și, implicit, oamenilor pe care aceștia îi reprezintă. Oameni la nevoile cărora „Greuceanu” de Jupânești nu acordă nicio atenție, după ce le-a cerșit votul cu patru ani în urmă.
Uită însă încă primarul Jupâneștiului că tot din folclorul românesc este și vorba străveche cum că „ulciorul nu merge de multe ori la apă”, iar oamenii, tot mai nemulțumiți în ultima perioadă, deja se orientează cum din „Greuceanu” să-l metamorfozeze pe încă ocupantul scaunului de primar în „Olandezul zburător”, pe data de 9 iunie. Așa să-i ajute Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *