DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Ultima oră

„Fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”…

Mare scandal mare astăzi, în Comisia extraordinară de Dialog Social, care a fost programată săptămâna trecută, în ședința ordinară a CDS de către Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județea Gorj. Dacă în ședința ordinară parașutatu’ lu’ Virgil Popescu în vârfu’ piramidei CE Oltenia a lipsit relativ justificat, cum că trebuia să-i țină trena șefului de partid al „avionului” de la Energie (știți care, ăla care i-a oferit o sinecură celui care până pe 23 mai încă mai e în vârfu’ CE Oltenia…), de această dată parașutatu’ nu a mai avut nicio scuză plauzibilă, pur și simplu a sfidat câteva zeci de oameni ce și-au rupt din timpul lor de muncă pentru a asculta ce are de zis ocupantu’ inutil al fotoliului de manager genaral al CE Oltenia.
La acestă ședință, parașutatu’ lu’ Virgilică-benzinărie mică trebuia să prezinte planul de restructurare al CE Oltenia. Dar, prin absența sa strălucită, omu’ lu’ Virgilică-benzinărie mică și-a arătat nu doar habarnismul managerial, că profesional de unde, omu’ e „aerian”, a terminat Aeronave…, dar și reaua-intenție. Pentru că, dacă era altfel, își trimitea măcar un reprezentant, care să-i țină locul la ședință!
Dacă a văzut această sfidare, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a decis să încheie şedinţa, aceasta urmând să fie reprogramată pentru ziua de vineri. Dar, având în vedere că, pe 23 mai, mandatul „parașutatului” încetează, e greu de crezut că o să vină să dea ochii cu gorjenii, fie ei și doar câteva zeci, la Comisia de Dialog Social. „Fuga-i rușinoasă, dar e sănătoasă”, zice un vechi proverb românesc…
„Am cerut expres ca, la ședința de astăzi a Comisiei de Dialog Social, să participe toată conducerea CEO pentru a putea discuta inclusiv soluții alternative la Planul de Restructurare.
Însă, pentru ca toate aceste lucruri să fie posibile, trebuie să existe și un interes din partea decidenților.
Atât Ministerul Energiei, cât și conducerea CEO trebuie să se comporte responsabil și să aibă în vedere, în primul rând, interesele gorjenilor și, nu în ultimul rând, interesul României.
Toate aceste măsuri trebuie discutate cu persoanele care pot decide din cadrul companiei. Este o problemă extrem de importantă și am pretenția ca cei care conduc acum CEO să participe direct și activ la aceste întâlniri pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune pentru gorjeni.
De soarta acestei companii depinde soarta a mii de gorjeni și, de aceea, cer responsabilitate din partea decidenților de la vârful CEO.
În concluzie, deoarece domnul președinte Plaveti Iulius-Dan a considerat că o întâlnire cu partenerii sociali nu este suficient de importantă pentru a ne onora cu prezența, am luat decizia să reprogramez această întâlnire și o voi reprograma până când dânsul va găsi timpul necesar de a participa la această discuție extrem de importantă.”, a spus Cosmin Mihai Popescu, Președintele Consiliului Județean Gorj.
La finele ședinței de dialog social, deja unii lideri de sindicat autentici, împreună cu primarii responsabili, discutau despre o modalitate de protest social extins al gorjenilor, în care angajații, colaboratorii, expropriații să își poată manifesta drepturile cetățenești și preocuparea îngrijorată pentru bucata de pâine de pe masa familiilor lor. Iar la acest protest de largă respirație au dat semne că se vor ralia și formațiuni politice responsabile. Căci și acestea sunt făcute tot din oameni care aparțin CE Oltenia sau altor unități economice care vor fi afectate de dispariția mineritului gorjean…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *