DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Social

Discuții la Ministerul Muncii

În data de 14 decembrie, Tiberiu Grigoriu, președintele executiv al Federației Naționale a Muncii, a participat la ședința tripartită a Comisiei de dialog social, care a avut loc la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Sub conducerea lui Francisc Gall, ministru-secretar de stat, ședința a pus pe ordinea de zi:
– HOTĂRÂRE privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare;
– HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a
prevederilor Legii nr. 219/2015 privind economia socială, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2016.
La secțiunea Diverse, Tiberiu Grigoriu a adus la cunoștința ministerului nemulțumirile gorjenilor cu privire la legislația care reglementează domeniul pensiilor și la modul de distribuție a ajutoarelor sociale planificate pentru anul 2023.
Împreună cu cei prezenți, Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, a luat notă de cele sesizate și a promis o întâlnire specială cu Tiberiu Grigoriu, în vederea modificării propunerilor legislative astfel încât noua lege a pensiilor să înlăture neregulile semnalate. Întâlnirea va avea loc la o dată care va fi stabilită ulterior, în funcție de agenda celor doi participanți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *