DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

De ce trag clopotele în Gorj, Mihai?

Întrebarea pe care și-o pun toți locuitorii acestui județ și întrebarea pe care ne-o punem și noi cei din Filiala PER Gorj este:

De ce sunt așa impasibili și dezinteresați conducătorii PSD (care sunt și mai-marii Consiliului Județean Gorj!) în situația închiderii CEO?

Acum, când la Guvern și în Parlament se pregătește primul pas pentru a desființa mineritul și energia în Gorj, prin separare diviziei miniere de divizia energetică – adică împărțirea CEO în două entități juridice care pot fi falimentate și exterminate mult mai ușor și rapid.

Se pare ca absurdul și grotescul PNRR „negociat” (acceptat în genunchi) de către toate partidele parlamentare va avea efecte rapide, fără a se mai respecta programul de închidere impus de UE, care are ca etapă finală anul 2035.

La cum decurge situația, noi, cei de la PER, vedem clar interesul unor politicieni gen Mihai Weber, interesul lor este acela de a falimenta pe bucăți CEO și de a vinde termocentralele și celelalte bunuri funcționale ca deșeuri feroase și neferoase. Bucurați-vă, REMAT-uri și voi, cei care vă ocupați cu afaceri „dă fer vechi”, pentru că a venit timpul și momentul să aveți și voi o mică felie din acest „tort” de peste 1 miliard de euro!

Bucurați-vă, cetățeni ai Gorjului, că Occidentul vă așteaptă la cules de căpșuni și sparanghel, la șters fundul bătrânilor din vest, pentru că pe ai noștri îi băgăm în lagărele de exterminare – așa-zisele „azile de bătrâni”, cum a fost și cazul de la Voluntari, din Ilfov.

Bucurați-vă de toate aceste dezavantaje și deservicii pe care vi le fac politicieni voștri dragi, pentru că, atunci când noi v-am chemat la mitingurile PER făcute SPECIAL pentru locurile VOASTRE de muncă, voi ați stat acasă și „făceați promenadă” cu berica și cafeaua pe la terasele din municipiul Tg. Jiu!

Dacă noi, ca ecologiști, am venit și venim CU SOLUȚII IEFTINE ȘI EFICIENTE în sprijinul salvării mineritului, pe voi, ca angajați ai CEO, vă doare la bască de locurile VOASTRE de muncă, stați și ascultați minciunile unora ca Weber, Miruță etc., parlamentari după care rămân, ca rezultate ale reprezentării VOASTRE în parlament, doar minciunile, praful și pulberea!

Sunt gorjean și îmi pare rău pentru că generația dinaintea mea și a mea au distrus viitorul tinerilor noștri, pe care o să-i găsim la muncă în Occident, pentru că, în acest județ, se va ajunge la vorba aceia dinaintea anilor ’40: „DACĂ AI UN CÂINE ȘI NU VREI SĂ-L OMORI, ADĂ-L ÎN GORJ CĂ MOARE SINGUR, DE FOAME”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *