DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

De ce nu pot să votez cu PSD? Pentru că… (ep. 2)

Scriam, în editorialul trecut, că distrugerea economică a României poate fi partajată, cam în mod egal, vreme de 34 de ani, între PNL (care acum e mai mult PDL în piele de PNL…) și PSD. Păi e greu să dai vina pe altcineva, pentru că doar acestea sunt partidele care s-au rotit la putere. Desigur, mai apărea, câteodată, câte o „garnitură”, ca-n farfuria cu friptură: ba PNȚ-CD, ba partidulețul lui Oprea, ba UDMR… Dar acestea dispăreau repede sau, cum e UDMR, de multe ori nici prin șantajul binecunoscut nu aveau mare putere de decizie. Ne amintim aici colaborarea celor două partide, de-a lungul vremii, ca fabricile și uzinele care creau sute de mii de locuri de muncă să fie ori căpușate și băgate-n faliment ca apoi să le poată prelua, de obicei, foștii directori, ori să fie vândute pe un dolar, devenind astfel noi surse de fier vechi, cum zicea un premier de tristă amintire cu priză mare la fetele de la APACA. Sau vândute capitaliștilor străini, tot la prețuri de nimic. Ne amintim, de exemplu, celebrul caz al IMGB, vândut pe 500.000 de dolari, către Kvaerner, care mai apoi au vândut DOAR CANTINA și au luat 1 milion de dolari pe ea! A răspuns cineva pentru asta? NIMENI! Stau și mă întreb cât o fi fost șpaga dată pentru acest chilipir, că nu cred că prostia a fost cea dominantă aici… CE a făcut PSD ca acest lucru să nu se întâmple? Cu ce propuneri alternative de privatizare a venit? Zgomot doar, nimic altceva… După care, venind la putere, a arătat că nu e cu nimic mai bun decât guvernul liberalilor. Iar OMV stă mărturie ca exemplu lămuritor. Ba, ca să fie treaba completă, guvernul Năstase-PSD A SECRETIZAT contractul de vânzare-cumpărare a perlei coroanei economiei românești: Petrom, dând pe mâna străinilor și toate sursele de petrol și de gaze ALE ȚĂRII, care, conform Constituției, sunt INALIENABILE! Și de-atunci, PSD se roagă de imperialiștii austrieci ca să accepte ba să dea ceva taxe și impozite și statului român, ba să umble nițel la redevențe… Bineînțeles, jefuitorul principal al României (DEX: JAF – 1.1. Faptul de a stoarce averi prin exploatare sau prin manopere frauduloase) a dat cu flit oricărui pesedist care a avut ideea să le ceară ceva. Iar ca să fie tacâmul complet, PSD le-a dat și multe milioane de euro celor de la OMV, pe diverse motive care au ca finalitate doar prosperitatea imperialiștilor austrieci și sărăcirea și mai mult a poporului român. Și asta cu mâna celor care AU JURAT cu mâna pe Constituție și pe Biblie:

Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Și, după cum se va vedea anul viitor, în cele patru rânduri de alegeri, Dumnezeu a cam început să lase din brațe PSD-ul. Deci, cum aș putea EU, un bun creștin, să votez cu sprijinitorii (asta așa, ca să fiu amabil…) jefuitorilor țării mele??? Cum să votez cu un partid care vrea să distrugă mineritul din Gorj?

(va urma)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *