DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Social

Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, închis timp de patru ani, în 2005, pentru activitățile sale sindicale: „Îndeplinirea misiunii istorice a proletariatului”

După cum s-a dovedit tot mai des în ultimii ani, luptătorul sindical autentic Constantin Crețan, președintele Federației Naționale a Muncii, este mai cunoscut și mai respectat în afara țării decât în România. Iată încă un exemplu că vorbele lui Iisus sunt universal valabile: „Nimeni nu e profet în țara lui!” (Luca, IV,24)…
Hebdomadarul francez „Tribuna lucrătorilor” i-a solicitat și publicat un material de presă președintelui FNM, articol pe care îl redăm mai jos, în varianta românească:
„România suferă, pentru că guvernul, înrobit de NATO, participă la războiul din Ucraina. Resursele sunt direcționate către producția de arme. Prețurile alimentelor s-au dublat, s-au triplat, producția de alimente a fost redusă.
În ciuda legislației antisindicale, acțiunile de protest din ultimele săptămâni au scos sute de mii de oameni în stradă. Sindicaliștii din educație au declanșat o grevă generală. S-au desfăşurat acţiuni în domeniul sănătăţii, unde este deficit de personal medical.
Capitalul atacă democrația, tot mai multe legi limitează dreptul de manifestare, grevă, asociere sindicală și libertatea de exprimare. În aceste condiții, încercăm să îndeplinim misiunea istorică a proletariatului, cu organizațiile noastre: pâinea, dreptul la muncă, pacea. Victoria luptei noastre nu înseamnă doar o victorie pentru muncitori, ci o victorie pentru umanitate.”, a titrat hebdomadarul francez „Tribuna lucrătorilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *