DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Ultima oră

Ce mai e nou pe frontul de Est?

Având în vedere manevrele combatanților direcți și indirecți, se observă următoarele:
Ben Wallace a anunțat oficial că Marea Britanie va dona Ucrainei:
– 14 tancuri Challanger 2 (unul dintre cele mai puternice blindaje de tanc din lume!);
– 8 tunuri autopropulsate AS 90
– 100 de transportoare șenilate blindate FV-430 Bullfrog
– 100.000 obuze de artilerie
– un număr neprecizat de rachete avansate
– de asemenea, un număr neprecizat de UAV-uri.
Rețineți, asta e doar partea Marii Britanii!
Polonia deja a anunțat că-și donează Leopard-urile, la fel și Suedia și Finlanda.
Francezii au deplasat o parte din echipamentul promis Ucrainei, iar nemții, cel mai probabil, urmează să dea verdict afirmativ exportului unui număr foarte mare de Leopard-uri către Ucraina (deblocând de facto și donațiile polonezilor și ale nordicilor).
Se vor face presiuni și asupra altor aliați europeni (Grecia, România, Cehia, etc.) pentru donarea de echipament. Donare care reprezintă o intrare de facto în luptă deoarece nu poți dona asemenea echipamente fără să faci parte din NATO. Însă asta nu e totul, deoarece americanii au început deja să facă transferul Bradley-urilor și a celorlalte ajutoare promise. Va fi o luptă masivă, în toată regula, dar nu va fi decât începutul războiului, al marelui război mondial care a început deja.
Cu transferurile anunțate, Ucraina va deveni mai înarmată decât țări precum Turcia. Bine, bine, le dau arme, dar cine le operează? – veți întreba. S-a mai dat răspunsul la această întrebare: echipamentele vin și cu operatori NATO, soldați care și-au dat demisia din armatele lor sau veterani tineri dornici de aventuri și bani întrucât meseria de carne de tun în Ucraina se plătește pe zi aproape cu cât iau rușii pe lună. Bani pe care-i suportă Occidentul! De operat, echipamentele vor fi operate la cel mai înalt nivel. E totuși considerat un război NATO contra Rusia!
Replica Rusiei e rapidă: 100 de tancuri T-90 au fost deplasate în estul Ucrainei. De asemenea, industria de război lucrează la cadență maximă. Ziarele scriu și că Rostec a lansat acum câteva zile două arme anti-dronă bazate pe tehnologii absolut noi pe care le-a dat deja în producție de serie. Rapoartele de la fața locului vorbesc despre deplasarea și utilizarea de către ruși a unor tehnologii extrem de noi – necunoscute încă – pe care le pun sau le vor pune la bătaie.
Nu putem însă să facem speculații. E cert că avem de-a face cu o depășire absolută a cadrului inițial al confruntării. Deja totul se joacă dur, la o scară infernală. Și e abia începutul…
P.S. Nu vrem să speriem pe nimeni, dar deplasările de arme din România și implicarea noastră directă în înarmarea Ucrainei ne pun pe lista neagră a rușilor. De asemenea, dacă treaba se împute în Ucraina, în mod sigur americanii vor lupta și până la ultimul polonez sau român. Rețineți: România e pe lista țărilor promise deja Rusiei! De aceea nu am fost primiți în Schengen și tot de aceea „marile investiții americane” nu se arată pe aici. Partea proastă e că americanii nu se retrag niciodată înainte de a pustii teritoriul pe care l-au deținut… A se vedea ce-au făcut în Vietnam și, mai curând, în Irak, Siria sau Afganistan. În cazul celor din urmă, nu s-au sfiit și le-au confiscat inclusiv rezervele valutare. De aceea îi vedeți trăgând cu atâta râvnă orice ban de pe aici, de aceea ambasadorii lor iau șpăgi fără să se mai ferească și tot de aceea ne pun să cumpărăm arme cu banii înainte, arme pe care nu ni le vor mai livra niciodată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *