DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

AdministrațiePoliticSocial

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni sau omenia oamenilor PER

Multă lume care cunoaște mai bine oamenii Partidului Ecologist Român a fost surprinsă că nu am prezentat niciun punct de vedere în scandalurile fără sfârșit declanșate de modul subuman în care sunt tratați părinții și bunicii plasați, pe banii statului (adică AI NOȘTRI!), în unele așa-zise „cămine” pentru persoanele vârstnice. Majoritatea acestora fiind persoane cu nevoi speciale, pentru care propriile familii nu sunt pregătite să le acorde sprijinul profesionist necesar. Iar acești prieteni ai noștri ne-au reproșat că punem pe primul loc natura și nu omul.
Reproșul este însă unul fără un fundament: ecologia este DESPRE OM, nu despre natură. Noi vedem natura ca pe mediul în care OMUL își desfășoară activitățile zilnice. Și, așa cum în casele fiecăruia ne dorim apă curată, aer curat, aer condiționat sau căldură, noi, cei de la PER, ne luptăm ca și când ieșim din casă să fie aer curat, temperatură potrivită sau apă curată. Pentru că NOUĂ NE PASĂ și de ce se întâmplă înafara casei cu ființa umană, PER nefiind un partid de egoiști, de individualiști, așa cum se întâmplă la PSD, PNL, USR…, ci un partid de echipă.
Singurele motive pentru care nu ne-am grăbit ca să ne pronunțăm cu privire la acele aziluri de bătrâni au fost, pe de-o parte, că am preferat să vedem evoluția, știind fiind că „la cald” poți greși concluziile, neavând suficiente date, iar la Gorj exemplele oferite de mass-media ridicau semne de întrebare care încă nu au fost lămurite, și pe de altă parte nu avem puterea ca să facem ceva, fiind în opoziție, evitând astfel să ne trezim vorbind, urcați pe suferințele altora, salivând precum câinii turbați pentru un vot-două în plus.

Vrem însă să vă prezentăm un exemplu concret, de acolo unde PER are puterea să facă lucruri bune pentru oameni: Căminul pentru persoanele vârstnice din Ostroveni, locație aflată în grija primarului Mircia Gutău. Aducem cu acest prilej la cunoștința prietenilor PER că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea este, de curând, și președintele Partidului Ecologist Român.
Acest primar de toată isprava poate fi încadrat în rândul celor despre care se spune că „omul sfințește locul”, el implicându-se foarte mult în atragerea de sponsori pentru a menține și îmbunătăți condițiile de trai în acest cămin. Ba chiar, cu ocazia împlinirii a 6 ani de la inaugurarea acestei instituții, pentru cei 75 de beneficiari ai Centrului a fost organizat un mic spectacol cu artiștii Filarmonicii „Ion Dumitrescu” și cei ai Teatrului Municipal „Ariel”, iar seniorii au avut parte de un tort deosebit și foarte multe cadouri donate de anumiți sponsori din Partidul Ecologist Român.

Primarul Gutău s-a arătat deosebit de mulțumit de condițiile oferite celor cazați aici și a promis că standardele la care sunt prestate serviciile de îngrijire și asistență medicală vor rămâne la fel de ridicate precum au fost de la înființare și până în prezent.
Căminul pentru Persoane Vârstnice funcționează în subordinea administrației municipale a Râmnicului oferind cazare în camere duble sau single, precum și posibilitatea de găzduire în regim hotelier, pentru perioade scurte de timp, pentru bătrânii ai căror aparținători vor să plece în concediu având siguranța că rudele lor vor fi îngrijite așa cum se cuvine.

Membrii PER s-au implicat și se implică în permanență în sprijinul cetățenilor sau al autorităților, acolo unde au posibilitate sau putere de decizie, comparativ cu anumiți indivizi-membri marcanți ai altor partide ( PSD, PNL etc) pentru care doar interesele proprii primează, mimând doar interesul față de cetățeni.
Interesant este și faptul că anumite partide (AUR, USR), foarte vocale cu alte prilejuri, au avut și au o poziție foarte firavă vizavi de aceste aziluri ale groazei, unde totul s-a transformat într-o afacere grasă pentru neamurile sau prietenii puternicilor zilei din PSD sau PNL.

Noi, cei din Partidul Ecologist Român, prin diferite voci sau inițiative, am luat poziție împotriva acestei mega-afaceri „clocite” în detrimentul bătrânilor și al celor cu probleme grave medicale. Sigur că da, atunci când vom avea și puterea politică pentru a face ceva bun pentru concetățenii noștri, nu vom ezita să o facem! Și fără a implica tot soiul de vulturi hoitari, care să prospere pe chinurile oamenilor fără de apărare!

Miroiu Dan Dumitru,
Președintele PER Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *