DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Tehnologie

Brazilienii au tupeu. Amenda uriașă pentru Apple și interdicție la vânzare

Brazilia nu este în Europa și nici măcar în Uniunea Europeană. Probabil ca acolo joacă după propriile reguli și așa cum aflăm astăzi, au pus gând destul de rău celor de la Apple. Motivul este unul simplu și pe care l-am dezbătut în mai multe articole. Citiți aici.
Potrivit sursei, Ministerul Justiției din Brazilia a impus o amendă de aproximativ 2.3 milioane de dolari. Motivul? Apple a decis să nu mai livreze încărcătoare în cutiile telefoanelor și asta se pare că nu a fost pe placul autorităților braziliene.
Mai mult, același minister a impus o interdicție și vrea să oprească de la vânzare modelele de iPhone care nu sunt livrate cu un încărcător în cutie. Apple nu a stat prea mult pe gânduri și a venit către presa cu o declarație prin care își explică gestul și ne comunica ceea ce vrea să facă mai departe.
„Am câștigat deja mai multe hotărâri judecătorești în Brazilia și suntem încrezători că fanii noștri sunt conștienți de diferitele opțiuni de încărcare și conectare a dispozitivelor lor”. Amenda aceasta nu se aplică imediat, autoritățile din Brazilia doresc să vadă cum va proceda Apple.
Ministerul susține că această amendă (și interdicția de vânzare a produselor iPhone) este impusă ca urmare a comercializării unui produs incomplet! Apple a lansat noua gamă de telefoane, sunt 4 la număr, toate fac parte din seria iPhone 14. Niciunul din acestea nu oferă utilizatorului un încărcător în cutie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *