DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Sănătate

11 remedii naturiste pentru răceala şi gripă pe care le poţi face acasă

A fi bolnav, chiar și atunci când sunteți acasă în pat, nu este deloc plăcut. Combinația de dureri de corp, febră, frisoane și congestie nazală poate fi suficientă pentru a face pe oricine să se simtă cumplit.
Există o mulțime de remedii care se pot face acasă ce pot atenua simptomele și vă pot aduce înapoi la normal.
Însă, dacă aveți probleme cu respirația, bătăi rapide ale inimii, vă simțiți slăbit sau aveți alte simptome severe, adresați-vă medicului.

REMEDII ÎMPOTRIVA RĂCELII ȘI GRIPEI

Supa de pui

Supă de pui nu poate fi un leac, dar este o alegere excelentă atunci când ești bolnav. Cercetările sugerează că savurarea unei farfurii de supă de pui cu legume, poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp.
Neutrofilele sunt un tip comun de celule albe din sânge. Ele vă ajuta să vă protejați corpul de infecție. Când se mișcă lent, acestea rămân concentrate îndeosebi în zonele corpului care necesită cel mai mult vindecare.
Studiul a arătat că supa de pui a fost eficientă pentru reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii superioare, în special. Supă cu conținut scăzut de sare are, de asemenea, o valoare nutriționala excelentă și va ajuta să vă mențineți hidratat. Este o alegere bună, indiferent de felul în care vă simțiți.

Ghimbir

Beneficiile pentru sănătate ale rădăcinii de ghimbir au fost promovate de secole, dar acum avem dovezi științifice despre proprietățile sale curative. Câteva felii de rădăcina de ghimbir proaspătă în apă clocotită pot ajuta la calmarea tusei sau durerii în gât.
Cercetările sugerează că pot, de asemenea, să amelioreze senzațiile de greață care însoțesc adesea gripă. De exemplu, un studiu a constatat că doar 1 gram de ghimbir poate atenua greața clinică de diverse cauze.
Faceți rost de un ceai de ghimbir și începeți să simțiți beneficiile sale calmante.

Miere

Mierea posedă o varietate de proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Mierea adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât. Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că, oferind copiilor 10 grame de miere înainte de culcare, s-a redus gravitatea simptomelor de tuse. Copiii au dormit mai bine, ceea ce ajută, de asemenea, la reducerea simptomelor răcelii.
Nu trebuie să dați niciodată miere unui copil mai mic de 1 an, deoarece mierea conține adesea spori botulinici. Deși sunt de regulă inofensivi pentru copii mai mari și adulți, sistemul imunitar al sugarilor nu este capabil să le elimine.

Usturoi

Usturoiul conține compusul alicina, care poate avea proprietăți antimicrobiene. Adăugarea unui supliment de usturoi în dieta dvs. ar putea reduce severitatea simptomelor răcelii. Potrivit unor cercetări, ar putea chiar să vă ajute să evitați să vă îmbolnăviți în primul rând.
Sunt necesare mai multe cercetări cu privire la beneficiile potențiale de luptă împotriva răcelii ale usturoiului. Între timp, suplimentarea usturoiului în dieta dvs. probabil, nu va face rău.

Echinaceea

Nativii americani au folosit părțile verzi și rădăcinile plantei echinaceea pentru a trata infecțiile pentru mai mult de 400 de ani. Ingredientele sale active includ flavonoide, substanțe chimice care au multe efecte terapeutice asupra corpului, cum ar fi stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației.
Rezultatele cercetărilor privind eficacitatea plantei în combaterea răcelii comune și gripei sunt împărțite. Dar una dintre acestea, sugerează că administrarea echinaceei poate reduce riscul de apariție a răcelii comune cu mai mult de 50%.
De asemenea, poate reduce durata unei răceli. Dacă sunteți un adult sănătos, luați în considerare administrarea a 1 până la 2 grame de rădăcină sau părți verzi de echinaceea ca ceai, timp de cel mult o săptămână.

Vitamina C

Vitamina C joacă un rol important în organismul dvs., având multe beneficii pentru sănătate. Împreună cu lămâile verzi, portocalele, grapefruitul, legumele verzi și alte fructe și legume, lămâile reprezintă o sursă bună de vitamină C. Adăugarea sucului de lămâie proaspăt la ceaiul fierbinte cu miere poate reduce flegma atunci când sunteți bolnav. Consumul de limonadă caldă sau rece poate ajuta, de asemenea.
Deși s-ar putea ca aceste băuturi să nu vă scape complet de răceală, vă pot ajuta să obțineți vitamina C de care sistemul imunitar are nevoie. Suficientă vitamină C poate ameliora infecțiile tractului respirator superior și alte boli.

Probiotice

Probioticele sunt bacterii și drojdii prietenoase care se găsesc în corpul nostru, în unele alimente și suplimente. Acestea vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea intestinală și sistemul imunitar, iar cercetările arata ca probioticele pot reduce șansele de a vă îmbolnăvi de o infecție a căilor respiratorii superioare.
Pentru o sursă delicioasă și nutritivă de bacterii utile, includeți iaurtul probiotic în dieta dvs. Pe lângă beneficiile potențiale pentru sistemul imunitar, iaurtul este o gustare sănătoasă care oferă o cantitate mare de proteine și calciu. Căutați produsele care enumeră pe etichetă bacteriile vii.

Apa sărată

Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare și poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate ușura durerea în gât și congestia nazală.
Gargara cu apă sărată reduce și distruge mucusul, care conține bacterii și alergeni. Pentru a încerca acest remediu acasă, dizolvați 1 linguriță de sare într-un pahar plin cu apa. Plimbați amestecul în jurul gurii și gâtului, apoi scuipați-l afară.

Unguente decongestionante

S-ar putea să nu vă placă mirosul, dar unele unguente topice de modă veche pot să reducă simptomele răcelii la copiii mai mari de 2 ani.
Doar una sau două aplicații înainte de culcare pot ajuta la deschiderea cailor respiratorii, pentru a combate congestia, reduce tușea și îmbunătăți somnul.
Unguentele decongestionante sunt favorizate de unii medici care încurajează părinții să evite administrarea de medicamente împotriva răcelii fără prescripție copiilor mici din cauza efectelor secundare nedorite.

Umiditate

Gripa prosperă și se răspândește mai ușor în medii uscate. Creșterea umidității în casa poate reduce expunerea la acest virus care cauzează gripă.
Umiditatea crescută poate, de asemenea, reduce inflamația nazală, făcând mai ușoară respirația atunci când sunteți bolnav. Adăugarea temporară a unui umidificator cu abur rece în dormitorul dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mai confortabil.
Acest lucru este valabil mai ales în timpul iernii, când căldura uscată din interior poate exacerba simptomele. Adăugarea câtorva picături de ulei de eucalipt ar putea, de asemenea, să vă stimuleze respirația.
Amintiți-vă că apa folosită în umidificatoare trebuie schimbată zilnic pentru a împiedica creșterea mucegaiului și a altor ciuperci. Pentru a obține același efect fără un umidificator, faceți un duș lung sau stați într-o baie cu aburi.

Băi calde

Uneori puteți reduce febra cu o baie caldă. Băile calde pot reduce, de asemenea, simptomele de răceală și gripă la adulți.
Adăugarea de sare și bicarbonat de sodiu în apă poate reduce durerea de corp. Adăugarea câtorva picături de ulei esențial, cum ar fi cel de arbore de ceai, ienupăr, rozmarin, cimbru, portocală, lavandă sau eucalipt, poate avea, de asemenea, un efect calmant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *