DREPTATE SOCIALĂ

„Ne doare că deasupra sa / Pământul ține-o lume rea!”

Editorial

𝐉𝐚𝐟𝐮𝐥 𝐬𝐢 𝐭𝐮𝐩𝐞𝐮𝐥 𝐧-𝐚𝐮 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐞

Salarii medii de 6200 de lei la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor. Adică de 2,5 ori mai mult decât un profesor debutant sau decât un angajat în minerit cu vechime de 5 ani. Sigur, media e ridicată și de salariul șefei instituției la cazane (ca dumneaei mai sunt cu sutele, fără a pune la calcul și pensionarii de lux, adică cei cu pensii speciale), care ia lunar 10.000 de euro. Și nu-i ajunge, mai vrea și mobilă de 70.000 de euro la propriul penthouse! Și ca dumneaei mai sunt câteva mii de directori, șefi de instituții, plus miliarde de lei din buget care merg către zeci de mii de membri în consilii de administrație la deconcentrate, instituții administrativ politice etc.
Creșterea costului cu angajații a fost de 20% în 2022, și este prognozată de 14%, în 2023. Din totalul cheltuielilor bugetare ale statului român, 60% sunt salarii.
Dintr-un milion și jumătate de de angajați la stat, doar 1000 sunt specialiști. Restul sunt habarniști, puși pe criteriul pilelor si probabil ciupesc din achiziții fictive, sau doar plimbă hârtii.
Instituții căpușate se tot găsesc în România. Mai greu găsim instituții care să facă și treabă…
Iată cu ce se luptă, zi de zi, PER și nu încetează să o facă! Pentru că NOUĂ NE PASĂ! Pentru că ecologia se manifestă în orice domeniu: social, economic, politic, administrativ…, nu doar cel al naturii, unde (mai ales acolo!) PER este mereu prezent, fie că ecologizăm diverse zone, fie că demonstrăm, în continuare, ce tot mai mulți uită: codru-i frate cu românul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *